Pravažiuojančio vairuotojo vaizdo registratoriumi įamžinta situacija atsidūrė LNK žinių reportaže.

Jame – du vairuotojai, važiuojantys Geležinio Vilko gatve Vilniaus centro link. Vaizdo įraše matyti, kaip kairesne, antrąja, eismo juosta važiuojantis „Toyota RAV4“ vairuotojas nusprendžia persirikiuoti į pirmąją.

Tiesa, čia jau važiuoja „Volkswagen Passat“ vairuotojas. Ir nors „Toyota“ vairavęs vyras pasinaudoja posūkio signalu ir šį įjungia, jo manevras – netikėtas. Japonišką visureigį vairavęs vyras įlenda į nedidelį tarpą tarp „Volkswagen“ ir kito automobilio bei tuojau pat pradeda stabdyti.

Dėl nežinomų priežasčių, „Toyota“ vairuotojas taip pat įsijungia ir avarinius žibintus.

Tad „Volkswagen Passat“ vairuotojas metasi į kairesnę eismo juostą ir pamėgina apvažiuoti RAV4 bei grįžti atgal į pirmąją eismo juostą. Tačiau visureigyje sėdėjęs vairuotojas pradeda važiuoti.

Viskas baigiasi susidūrimu. Laimei, neženkliu, aplamdytos tik skardos, žmonės nenukentėjo. Tačiau dėl to, kas kaltas, vairuotojai nesutarė, tad abu vyrai liko stovėti ir laukti policijos.

Kaip sakoma LNK žinių reportaže, „Volkswagen Passat“ vairuotojas savo kaltės iš dalies neneigia, tikina, kad galimai pasielgė neatsakingai nusprendęs imtis staigių manevrų, bet pabrėžia, kad situaciją išprovokavo „Toyota“ vairuotojas. Pastarasis įvykio nekomentavo.

Policijos pareigūnai abiems vyrams įteikė kvietimus į policiją įvykio aplinkybėms patikslinti, o tyrėjas peržiūrės ir liudininkų vaizdo registratoriumi užfiksuotą vaizdo įrašą. Beje, patikrinus blaivumą paaiškėjo, kad abu vairuotojai – visiškai blaivūs.