Savaitės pradžioje socialiniuose tinkluose pasklido sostinės gyventojo sukurtas vaizdo įrašas, kuriame vyras piktinosi, kad karantino metu gyventojams už automobilių stovėjimo pažeidimą buvo išdalintos baudos. Vyras aiškino, kad šiuo sunkiu laikotarpiu trūksta savivaldybės supratimo, tačiau netrukus paaiškėjo, kad baudos buvo išdalintos ne savivaldybės, o pačių gyventojų iniciatyva.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai informavo, kad į vieną iš Kalvarijų gatvėje esančių daugiabučių kiemų pareigūnai vyko po to, kai buvo gauti net keli skundai dėl tvarkos pažeidimų. Netrukus po „Delfi“ publikuoto straipsnio apie šią situaciją, su redakcija susisiekė ir kiti tuo pačiu kiemu besinaudojantys gyventojai, kurie tikino, kad skundai buvo parašyti ne be priežasties.

Yra kita pusė

Į redakciją kreipęsis skaitytojas teigė, kad yra įsitikinęs, jog pažeidėjai baudų nusipelnė, mat tai, kas buvo parodyta pasipiktinusio vairuotojo vaizdo įraše, neatspindi realios situacijos.

„Esu nufilmavęs, kaip pats bauda pasipiktinęs vaizdo įrašo autorius automobiliu važiuoja kiemo viduriu per pėsčiųjų taką ir žolę. Dėl jo ir kitų gyventojų tokių veiksmų kiemas tapo didžiuliu purvynu, kuriame neįmanoma vaikščioti neišsitepus batų. Be to, vairuotojai jau įsigudrino įvažiuoti automobiliu ir į vaikų žaidimo aikštelę. Kaimynai nebegali toleruoti tokių įžūlių vairuotojų veiksmų, todėl ir daugėja kreipimųsi į savivaldybę, ir tikimės, jog savivaldybė pagaliau baus pažeidėjus“, – aiškino tuo pačiu kiemu besinaudojantis kaimynas.

Skaitytojas aiškino, kad prie tokio kiemo yra nemalonu gyventi, o net ir pasibaigus karantinui, išleisti vaikus pažaisti į kiemą bus neramu.

„Negalėsiu ramiai išleisti vaiko pažaisti į kiemą, nes jį gali nutrenkti pėsčiųjų taku važiuojantis automobilis“, – susirūpinimo neslėpė vilnietis.

Numatyta atsakomybė

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad gyventojai turėtų laikytis nustatytos tvarkos ir automobilius palikti jų stovėjimui pritaikytose vietose. Važiavimas veja ar pėsčiųjų takais taip pat yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas, todėl vairuotojai turėtų prisiminti, kad už tai, kaip ir už netinkamą automobilio stovėjimą, numatyta administracinė atsakomybė ir piniginė bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)