Dainius aiškino, kad automobilius šiose vietose palieka, nes kieme vietos jiems neužtenka, o dėl susiklosčiusios situacijos žmonės yra priversti dirbti iš namų, kiti dėl pandemijos sukeltų sunkumų verslui gauna mažesnes pajamas, o dalis netgi prarado darbo vietas.

Sostinės gyventojas teigė, kad name, kurio kieme buvo išdalintos baudos, gyvena jau beveik 6 metus, tačiau per tą laiką, nė karto nebuvo nubaustas nė vienas žmogus, kurio automobilis buvo pastatytas būtent tai, kaip dabar pripažintų pažeidėjų.

Už stovėjimo pažeidimą numatyta piniginė bauda nuo 30 iki 90 eurų. Pamatęs tokią sumą vaizdo įrašą sukūręs vairuotojas taip pat neslėpė nuostabos: „Bauda iki 90 eurų. Per karantiną? Jūs turbūt juokaujate“, – stebėjosi vilnietis.

Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas teigė, kad automobilių stovėjimo pažeidimai, pagal numatytą prioritetinę tvarką yra priskiriama žemiausia kategorija, todėl specialūs patikrinimai nėra organizuojami. Vis tik patikrinimas privalo būti surengtas tada, kai yra gaunamas skundas iš gyventojų.

„Kai iš gyventojų gaunamas skundas dėl pažeidimo, mūsų pareigūnai neatvykti į vietą negali, nes tokie žmonės būna pakankamai atkaklūs ir dėl nereagavimo gali kreiptis į kitas institucijas. Šiuo atveju taip pat savivaldybė savo ruožtu patikrinimo neorganizavo, tačiau reagavo į gautą skundą. Suprantame, kad daugiabučių namų kiemuose trūksta vietos automobiliams, todėl apgailestaujame, kad karantino sąlygų besilaikantiems žmonėms tenka nerimauti ir dėl skirtų baudų“, – sakė A. Bužinskas.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas apgailestavo, dėl tokios situacijos ir teigė, kad tokiu atveju maksimali bauda skirta nebus, o priešingai – bus skirta minimali, arba pusė minimalios baudos. Žinoma, gyventojai su skirta bauda gali nesutikti, o tokiu atveju bus pradėtas jos nagrinėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)