Penktadienį, vos renginiui prasidėjus, į vietą atskubėjo policijos ekipažai.

„Ir jei kam pasirodė, kad pareigūnai neužfiksavo pažeidėjų, tie stipriai klysta: fiksuoti Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, o dauguma lenktyniavusiųjų įamžinti vaizdo kameromis ir greičio matuokliais, todėl šių lenktynių nugalėtojai „prizus“ atsiims ir policijoje“, – akcentavo Šiaulių apskrities pareigūnai.

Viršijus nustatytą greitį daugiau kaip 50 km/val., gresia bauda nuo 450 iki 700 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesių.

Pareigūnai akcentavo kad rikiuojamas ir sąrašas dalyvių, kurie chuliganiškai, pavojingai vairavo automobilius. Už tai įstatymas numato baudą nuo 400 iki 1000 eurų.

Policijoje pradėtos dvi administracinės teisenos: pagal ANK 494 str. (Susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimas) ir ANK 45 str. 4 d. (Karantino taisyklių pažeidimas).

Bauda už susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimus gali siekti 150 eurų, o už karantino taisyklių pažeidimus – iki 1500 eurų.

Policijos pareigūnai įsitikinę – nelegalios dragų lenktynės yra itin nesaugios, nes trasa neatitinka saugumo reikalavimų, o vairuotojams trūksta įgūdžių.

„Įspėjame, kad tokios lenktynės gali baigtis tragiškai: 2014 m. Zokniuose, nelegalių lenktynių teritorijoje, įvyko skaudi avarija, kurios metu be šalmo važiavęs motociklininkas susidūrė su automobiliu ir žuvo“, – priminė pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)