Su naujienų portalu susisiekęs vyras išreiškė pasipiktinimą, kad minėtoje gatvėje nėra kur statyti automobilį, pasak jo – nebent trimis aukštais. Po atliktų remonto darbų pirma eismo juosta pertvarkyta į A juostą, todėl šimtai automobilių kaip anksčiau ten stovėti negali.

Dėl stovėjimo vietų trūkumo kaunietis teigia palikęs automobilį įvažiavime ant šaligatvio, tačiau vėliau sulaukė registruoto laiško iš Kauno miesto savivaldybės, kuriame skelbiama apie nutarimą administracinio nusižengimo byloje – skirta 60 Eur nuobauda už ne vietoje paliktą automobilį.

Kaip teigia portalo skaitytojas, 60 Eur baudą gavo, nes neva nedalyvavo posėdyje. Primename, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

„Kur tą mašiną kišt, jeigu fiziškai vietų nėra visam rajone, kodėl baudžiami ant šaligatvio statantys, jeigu pati savivaldybė panaikino visą parkavimo juostą S. Žukausko g.? Netoli esanti aikštelė mokama, bet ji nesaugoma – tas pats, kas vieša aikštelė, bet vis tiek mokėt turi“, – klausimus kėlė baudos už automobilio parkavimą sulaukęs vyras.

S. Žukausko g. automobiliai statomi ant šaligatvių

Kaunietis nuotraukomis iliustravo, kad tokį parkavimo metodą taiko ne vienas vairuotojas, nors pažeidimo masiškumas nuo atsakomybės, žinoma, neatleidžia.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ skelbė prieš metus, atlikus remonto darbus, S. Žukausko gatvės pirmoje eismo juostoje statyti automobilius uždrausta.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Eugenijus Juodis tąsyk gyventojams pateikė atsakymus, kad S. Žukausko g. atkarpoje tarp Šiaurės pr. ir P. Lukšio g. pirmoji eismo juosta bus skirta maršrutiniam transportui.

„Pažymime, kad S. Žukausko g. yra priskirta C gatvių kategorijai. Vadovaujantis statybos techninio reglamento STR 2.06.04:2014 reikalavimais, šios kategorijos gatvėse, kurių pagrindinė paskirtis – miesto planinės funkcijos ir kompozicinės ašys, pagrindinės keleivių viešojo susisiekimo linijos, miesto vidaus transporto ryšiai, automobiliai gali būti statomi izoliuotose aikštelėse ir šalia važiuojamosios dalies specialiai įrengtose juostose.

Atsižvelgiant į aukščiau pateiktą informaciją galimybės statyti automobilius S. Žukausko g. pirmojoje eismo juostoje nėra“, – komentavo E. Juodis.

Prieš metus naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius teigė, kad S. Žukausko gatvėje pokyčių dėl automobilių parkavimo imtasi eismo saugumui užtikrinti.

Pirmoje juostoje paliktos transporto priemonės esą blogino matomumą ir didino avaringų situacijų tikimybę. Ateityje įrengus viaduką, sujungsiantį Ašigalio g. ir magistralinį kelią A1, atnaujintoje S. Žukausko g. transporto srautas išaugs, tad prireiks ir didesnio pralaidumo.