Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas TV“ patalpintas vaizdo įrašas sukėlė nemažai vairuotojų reakcijų. Nors dažnas vairuotojas prisipažįsta, kad dalyvaujant eisme neretai tenka paskubėti, tie patys eismo dalyviai neslepia, kad kai kurių vairuotojų įžūlumas dėl nenoro laukti kito žalios šviesos šviesoforo signalo, jau peržengia ribas.

Pasidalintame vaizdo įraše matyti, kaip priešais Ozo ir Kareivių gatvių sankryžą vairuotojai sustoję laukia žalios šviesoforo šviesos, o jai įsijungus, visi pradeda judėti. Dviems automobiliams įveikus sankryžą, matyti, kaip Kalvarijų gatve, nuo centro pusės, dideliu greičiu atvažiuoja automobilis, įvažiuoja į sankryžą ir trenkiasi į trečią automobilį važiavusį Kareivių gatvės link.

Įvykus avarijai, automobilis, į kurį trenkėsi atlėkęs vairuotojas, nevaldomas ima riedėti ir išvažiuoja į priešpriešinį eismą, kur sustoję žalios šviesos laukė Kareivių gatve atvažiavę ir važiuoti į Ozo gatvę planavę vairuotojai.

Vaizdo įraše matyti, kad smūgis buvo pakankamai didelis, o tai sukėlė dar daugiau diskusijų, kodėl, matydamas, jog sankryža jau važiuoja kolona automobilių, avariją sukėlęs vairuotojas nestabdė.

Vaizdo įrašą matę internautai teigė, kad versijų gali būti įvairių. Vieni baiminosi, kad tokią baigtį galėjo lemti stabdžių sistemos gedimas, kiti svarstė, kad galbūt vairuotojas skubėjo į Santaros klinikas ir tikėjosi „prašokti“.

Tiesa, didžioji dalis negailėjo kritikos, jog dėl tokios situacijos, veikiausiai, vėl kalti bus lėčiau važiuojantys vairuotojai, mat skubantieji dažniausiai kitiems nerodo jokios pagarbos ar nesilaiko jokio atsargumo.

Nors automobilio registratoriaus, kuris užfiksavo eismo įvykį, duomenimis, ši avarija įvyko gegužės 4 dienos ryte, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai teigė, kad šią dieną informacijos apie tokį eismo įvykį neturi, tad pakomentuoti eismo įvykio priežasčių ir informuoti apie nukentėjusius asmenis – negali.

Socialiniuose tinkluose vaizdo įrašą matę vairuotojai džiaugėsi, kad tuo metu, kai įvyko eismo įvykis, saugumo salelėje nebuvo pėsčiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją