Apie 50 „Greenpeace“ atstovų net surengė piketą protestuodami prieš jų manymu per dideles standartinio „Golf“ degalų sąnaudas, kurios sieks 4,9 l/100 km.

„Greenpeace“ atstovas Vokietijoje Wolfgangas Lohbeckas tvirtino, kad „Volkswagen” turėjo visas galimybes pagerinti degalų sąnaudų vidurkį. Jo nuomone, privaloma pasiekti 3,0 l/100 km vidurkį, o dabartinis rezultatas esą yra „nuviliantis“.

W. Lohbeckas pabrėžė, kad net ir planuojamas „Golf“ elektromobilis nekeičia situacijos, nes tai bus mažais kiekiais parduodamas modelis. Jis pridūrė, kad svarbiausia yra tai, koks yra bazinės versijos benzininio modelio ekonomiškumas.

„Volkswagen“ grupės vadovas Martinas Winterkonas į „žaliųjų“ priekaištus atsakė, kad „automobilis yra tinkamas atsakymas į augančias degalų sąnaudas“. Jis taip pat paminėjo, kad „Golf“ turės „Bluemotion“ versiją, kurios vidutinės degalų sąnaudos sieks 3,2 l/100 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)