Projekte ,,Dėl kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo 2023 metais“ (KPPP) numatyta užtikrinti saugaus eismo sąlygas rajono keliuose ir gatvėse, gerinti viso jo vietinės reikšmės kelių ir gatvių tinklo infrastruktūrą, prižiūrėti, tiesti ir taisyti (remontuoti) vietinės reikšmės kelius bei gatves.

„Praleidome kelis mėnesius dėl užsitęsusio tarptautinio kelių priežiūros darbų pirkimo procedūrų, todėl darbus pradedame nedelsiant. Prieš kelias dienas pasirašėme visas sutartis dėl mūsų rajono kelių priežiūros. Iš viso yra penki darbų paketai. Numatyta naujinti ir gerinti rajono susisiekimo infrastruktūrą ir jos būklę – tiesti, remontuoti kelius, gatves, įrengti apšvietimą ir kt. Paskirstytomis lėšomis bus galima užtikrinti patogesnę ir saugesnę aplinką gyventojams. Kaip ir esu sakęs, sutvarkyta rajono infrastruktūra yra vienas svarbiausių mano uždavinių“, – teigia R. Duchnevič.

KPPP lėšos finansuojamos iš valstybės biudžeto, vadovaujantis Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo nuostatomis. Vilniaus rajono savivaldybei numatyta skirti 5 mln. 723 tūkst. 600 Eur.

Projekto lėšos Vilniaus rajone skirstomos pagal šios savivaldybės tarybos nustatytus kriterijus. 20 proc. lėšų skiriama svarbiems savivaldybės objektams, įtrauktiems į Vilniaus rajono strateginį veiklos planą, ar pradėtiems objektams užbaigti.

Kita dalis – 8 proc. – skiriama kelių techninei inventorizacijai atlikti, padengti savivaldybės lėšų daliai vykdant vietinės reikšmės kelių tiesimą dalyvaujant fiziniams bei juridiniams asmenims, valstybinėje ir savivaldybių žemėje daugiabučių namų kiemų vidaus kelių (gatvių) ir daugiabučių namų gyventojų automobilių stovėjimo aikštelėms įrengti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti) ir prižiūrėti, kai yra atlikta daugiabučio namo renovacija, kitiems neatidėliotiniems darbams (projektuoti, techninei priežiūrai, projektų ir aprašų ekspertizei, laboratoriniams tyrimams, eismo saugumo studijai parrengti, avariniams darbams, eismo saugumo gerinimui bei kt.).

Didžioji lėšų dalis (72 proc.) bus paskirstytos visoms 23 rajono seniūnijoms: 4 proc. lėšų skiriama Nemenčinės miesto seniūnijai; 96 proc. skirtų lėšų paskirstoma seniūnijoms (išskyrus Nemenčinės m. sen.) vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Jos dar išskaidomos šia tvarka: 50 proc. pagal seniūnijos teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų skaičių ir 50 proc. pagal seniūnijai priklausančių vietinės reikšmės kelių ir gatvių ilgį.

Tvarkomų objektų sąrašas, kuriame nurodytos darbų apimtys šiuo metu dar yra orientacinės, sudarytos pagal seniūnijų pateiktus Išplėstinių seniūnaičių sueigų prioritetinius protokolus. Prieš vykdant darbus, iš numatytų objektų bus parengta kiekvienos seniūnijos darbų sąmata pagal skirtas lėšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją