Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodoma, kad nuo balandžio 1-osios vairuotojai gali pradėti naudoti vasarines padangas. Svarbu žinoti, kad jos tinkamos ir nekelia grėsmės, jei vasarinių padangų protektoriaus likutis nėra mažesnis nei 1,6 mm. Jei protektoriaus gylis mažesnis – vairuotojui gresia ir bauda, ir techninės apžiūros naikinimas.

KET akcentuojama ir tai, kad iki balandžio 9-os dienos padangas vasarinėmis privalo pasikeisti tie, kurie važinėja žieminėmis dygliuotomis padangomis. Tačiau dėl karatino šis laikotarpis pratęstas – dygliuotas padangas bus galima naudoti iki karantino pabaigos ir kiek ilgiau, kad vairuotojams užtektų laiko padangoms pasikeisti.

Didėja greičiai

Sulig balandžio 1-ąja diena išauga leistini greičiai magistralėse ir greitkeliuose. Nuo šios dienos magistralėse galima važiuoti maksimaliu 130 km/val. greičiu. Greitkeliuose nuo balandžio 1-osios leistinas greitis išauga iki 120 km/val.

Greitis kituose keliuoe su asfalto arba betono danga nesikeičia – išlieka 90 km/val. Kituose keliuose leistinas greitis taip pat išlieka nepakitęs – 70 km/val.

„Delfi“ primena, kad nuo praėjusių metų lapkričio greičiau magistralėse ir greitkeliuose gali važiuoti ir pradedantieji vairuotojai. Magistralėse „klevai“ gali važiuoti 100 km/val. greičiu, greitkeliuose – 90 km/val. Keliuose su asfalto ar betono danga, pradedantieji vairuotojai galės važiuoti 80 km/val. greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)