Gamintojai patvirtino „Alpine“ įvaizdžio stiprinimo programą, kurioje numatyta ir tai, kad „Alpine“ prototipas dalyvaus 2013-ųjų Europos Le Mano serijos ištvermės lenktynių čempionate (ELMS) bei šių metų Le Mano 24 valandų lenktynėse (birželio 22-23 d.).

Nuo 1963 iki 1978 m. įžymiose 24 valandų lenktynėse „Alpine“ dalyvavo 11 kartų su 55 gamykliniais automobiliais. Be sėkmės „Energy Index“ klasifikacijoje 1964, 1965 bei 1968 metais ir „Performance Index“ 1968 bei 1969-aisiais, iš viso buvo pasiektos septynios pergalės atitinkamose klasėse ir visiška pergalė 1978 metais su „Alpine A442B“ prototipu, kurį vairavo Jeanas-Pierras Jaussaudas ir Didier Pironis. Šiuos du prancūzus pirmajame ketvertuke papildė „A442“ vairavę Jeanas Ragnottis ir Guy Fréquelinas.

Sugrįždama į Le Maną, „Alpine“ dirba su „Signatech“ kompanija. Philippo Sinault vadovaujama komanda pirmuose penkiuose ELMS etapuose, įskaitant ir atidarymo lenktynes Silverstoune (balandžio 13 d.), važiuos „Alpine LMP2“ prototipu su 500 AG „Nissan“ varikliu varoma „Alpine“ važiuokle. Automobilį vairuos Pierras Ragues ir Nelsonas Panciaticis.

Ryškiausiu šio sezono įvykiu taps pasaulyje įžymiausios Le Mano 24 valandų ištvermės lenktynės. Trečiasis komandos vairuotojas bus paskelbtas kovo 24 dieną, oficialaus automobilio pristatymo metu Le Castellete, Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)