Skelbiama, kad toks draudimas – naujausias bandymas pasirūpinti miestų oro švara.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ir jos konservatorių vyriausybė praeitais metais pranešė, jog naujų dyzelinių ir benzininių automobilių pardavimus ketina uždrausti nuo 2040 metų. Kol kas neaišku, ar toks draudimas galios ir hibridinėms transporto priemonėms, kurios varomos tiek elektra, tiek vidaus degimo varikliu.

Didžiosios Britanijos valdžia ketina jau artimiausiu savo siūlymus dėl „Road to Zero“ detalizuoti, tačiau savaitės pradžioje S. Khanas ir tokių šalies didmiesčių kaip Mančesteris, Liverpulis, Oksfordas, Šefildas ir Bristolis, merai pareikalavo, kad tokių priemonių būtų imtasi greičiau nei pirminis planas.

„Jau 2030 metais uždraudę benzinu ir dyzeliniu kuru varomų automobilių pardavimą, aktyviai remdami miestų švaraus oro zonas ir pristatydami nacionalinę transporto priemonių atnaujinimo schemą, pastebimai pagerinsime miestų oro kokybę ir mūsų sveikatą“, – sako opozicinei leiboristų partijai priklausantis Londono meras.
Sadiqas Khanas

Tiek paskiri miestai, tiek valstybės pristato vis naujų vidaus degimo varikliu varomų automobilių ribojimų ir draudimų.

Automobilių gamintojai tvirtina, kad švaresni dyzeliniai modeliai iš dalies mažina oro taršą, o reikalavimai sektoriui pastaraisiais metais pernelyg dideli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)