Skelbiama, kad prioritetas teikiamas 11-kai šiuo metu modernizuojamų pastatų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Ignalinoje ir Anykščiuose. Siekiama, kad modernizuojami pastatai taptų maksimaliai efektyvūs ir patogūs juose veikiančioms įstaigoms bei jų klientams.

Prie jų bus įrengtos elektromobilių įkrovimo stotelės, o ten kur leidžia galimybės – saulės elektrinės ant stogų. Šiuo metu baigiamos pirkimo procedūros ir artimiausiu metu bus pasirašyta sutartis su nugalėtoju dėl elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimo ir nuomos.

„Toliau prioritetą teikiame įstaigoms, kurios išsakė poreikį, kad joms reikalingos elektromobilių įkrovimo stotelės. Taigi šį mėnesį planuojame paskelbti kvietimus teikti paraiškas dar dėl daugiau nei 40 stotelių visoje šalyje įrengimo. Visos šios stotelės turėtų būti sumontuotos iki šių metų galo“, – skaičiuoja Mindaugas Sinkevičius, Turto banko generalinis direktorius.

Stotelės bus skirtos naudotis tik Turto banko klientams, kurie turės mokėti tik už sunaudojamą elektrą, tačiau stotelių įrengimo bei priežiūros išlaidos klientams nebus priskiriamos. Elektromobilių įkrovimo stoteles paslaugos tiekėjai sumontuos, įrengs ir išnuomos Turto bankui 60 mėnesių (įskaitant visą reikalingą priežiūrą ir aptarnavimą), o vėliau jos taps Turto banko nuosavybe, rašoma pranešime.

„Rudenį tęsime pokalbius su rinkos dalyviais dėl kitų bendradarbiavimo formų bei viešai prieinamų stotelių įrengimo galimybių. Taip pat esame pasirengę pasinaudoti ES paramos galimybėmis, jei būtų paskelbtas kvietimas teikti tokius projektus“, – tvirtina M. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją