„Bendras vagysčių lygis išlieka panašus kaip ir ankstesniais metais, o transporto vagystės sudaro apie 9 proc. visų vagysčių. Pačių naujausių automobilių grobiama nedaug, lyginant su situacija, kuri buvo prieš 5-8 metus“, – sakė Policijos departamento Štabo veiklos analizės ir kontrolės skyriaus viršininkas Algis Kojala.

Skaičiuojama, kad apie 80 proc. pavogtų mašinų yra 5-15 metų senumo. Draudikai sako, kad dažniausiai vagiami populiariausių modelių automobiliai, t.y. vokiški. Jų yra daugiausiai, juos dažniausiai reikia remontuoti, jų detalių poreikis yra didžiausias.

A. Kojala vardija, kurių markių automobiliai Lietuvoje dažniausiai nukenčia nuo vagišių: pirmoje vietoje yra „Volkswagen“, antroje – „Audi“, toliau rikiuojasi BMW, „Mercedes-Benz“ ir iš penketuko „Toyotą“ išstūmę „Opel“ automobiliai.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ sužinosite, kad reikia saugoti ne tik automobilius – ekspertai įspėja, kokios dalys itin traukia ilgapirščių dėmesį.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)