Pavyzdžiui, iš penkių populiariausių „Opel“ markės modelių („Astra“, „Meriva“, „Zafira“, „Insignia“ ir „Antara“) tik vienas – visureigis „Antara“ – Lietuvoje kainuoja pigiau nei pas kaimynus. Iš aštuonių „Ford“ modelių („Ka“, „Fiesta“, „B-Max“, „Focus“, „Kuga“, „C-Max“, „Mondeo“, „S-Max“) tik du – „Focus“ ir „Mondeo“ – pigesni Lietuvoje. Išimtys, kai Lietuvoje parduodami nauji automobiliai yra pigesni nei Lenkijoje, labai retos, rašo „Lietuvos žinios“.

Automobilių rinkos ekspertai gali išvardyti daugybę priežasčių, kodėl Lenkijoje parduodamos naujos mašinos pigesnės nei pas mus, tačiau dėl svarbiausios sutinka visi. „Aišku, labiausiai čia kaltas mažas zloto kursas lito atžvilgiu. Žodžiu, dėl ko lietuviai važiuoja į Lenkiją pirkti maisto, dėl to paties gali vykti įsigyti ir pigių mašinų“, - teigė Panevėžyje dirbantis automobilių verslininkas Bronius Januška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)