„Prancūzijos konkurencingumo gerinimas „Renault“ yra išlikimo reikalas“, - prieš Paryžiaus automobilių parodą laikraščiui „Le Figaro“ sakė kompanijos generalinis direktorius Carlosas Ghosnas.

Jis prognozuoja, kad gamintojos automobilių pardavimai Europoje šiemet smuks 8 proc., o kitąmet ir toliau mažės.

„PSA Peugeot-Citroen“ generalinis direktorius Philippe'as Varinas laikraščiui „Les Echos“ sakė, kad dabartinė padėtis yra netinkama. Kompanija ketina uždaryti surinkimo gamyklą ir atleisti 8 tūkst. darbuotojų.

Didžiausia Europos automobilių gamintoja Vokietijos „Volkswagen“ taip pat nesitiki, kad rinka atsigaus anksčiau nei po metų ar dvejų.

Tačiau „Volkswagen“, kuri Paryžiaus parodoje pristato naujausią „Golf“ modelį, sakė, kad jos padėtis grumiantis su krize yra geresnė nei kai kurių konkurenčių Europoje.

Trečiadienį kalbėdamas Paryžiuje „Volkswagen“ vykdomasis direktorius Martinas Winterkornas sakė, kad grupė šiemet ketina pakartoti praėjusių metų rekordą, kai pelnas siekė 11,3 mlrd. eurų.

Palyginimui, „PSA Peugeot-Citroen“, kuri yra antroji pagal dydį automobilių gamintoja Europoje, per pirmąjį šių metų pusmetį patyrė nuostolių už 819 mln. eurų.

Prancūzijos automobilių gamintojų vadovai teigia, kad Vokietijos konkurentės turi pranašumą dėl mažesnių darbo jėgos sąnaudų ir lankstesnių darbo įstatymų.

F. Varinas mano, kad netrukus uždaryti gamyklas bus priverstos ir kitos gamintojos.

Apžvalgininkai teigia, kad nerimas dėl sunkios Europos automobilių gamintojų padėties aptemdys šeštadienį prasidėsiančią automobilių parodą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)