Nors policija dar nepatvirtino šių priemonių priežasties, žiniasklaidoje jau pasirodė teiginių, kad greičiausiai tai yra vadinamojo „Volkswagen“ skandalo sukeltas analogiškas tyrimas.

Rugsėjį Vokietijos kompanija prisipažino montavusi į daugybę savo automobilių išmetamųjų dujų taršos rodiklius klastojusią įrangą.

Prancūzijos kompanijos teigimu, kovos su sukčiavimu skyriaus tyrėjai praėjusią savaitę lankėsi trijose gamyklose, kur norėjo patikrinti įrangą. Įmonės profesinė sąjunga patikslino, kad ta įranga yra variklių kontrolės įrenginiai, todėl greičiausiai tai yra „Volkswagen“ skandalo sukeltos pasekmės.

Profsąjunga taip pat pranešė, kad pareigūnai atliko kai kurių vadovų asmeninių kompiuterių poėmį.

„Renault“ teigimu, ji visiškai bendradarbiauja su tyrimą vykdančiais pareigūnais ir neturi ko slėpti, nes savo automobiliuose nemontuoja jokios parodymus klastojančios įrangos. Anot įmonės, pareigūnai reidų metu nieko įtartino neaptiko.

„Bloomberg“ praneša, kad „Renault“ vien dėl žinios apie tikrinimus prarado 5,8 mlrd. eurų vertės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)