Darbo partijos frakcijos nariai siūlo įstatyme įteisinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą naujiems elektromobiliams. Jiems siūloma taikyti nulinį PVM tarifą. Be to, PVM lengvata siūloma ir hibridiniams automobiliams.

„Preliminariais paskaičiavimais ekologiškas automobilis Lietuvoje kainuoja maždaug dvigubai daugiau, nei analogiškas, tik varomas benzinu ar dyzeliniu kuru. Pažymėtina ir tai, kad žymiai brangesniems, tačiau ekologiškiems automobiliams nėra suteikiamos jokios nuolaidos ar lengvatos, kurios skatintų vartotojus juos įsigyti. Tiesa, elektra varomoms transporto priemonėms yra suteiktos kelios lengvatos: galimybė važiuoti autobusų juosta ir nemokamas stovėjimas mieste, tačiau hibridiniams automobiliams jokių lengvatų nėra. Nepaisant elektromobiliams taikomų lengvatų, praktikoje matyti, kad tokių lengvatų taikymas realiai neskatina vartotojų įsigyti elektromobilius.

Teikiamu įstatymo projektu siekiama skatinti ekologiškų transporto priemonių įsigijimą ir sudaryti palankesnes sąlygas įsigyti naujus elektromobilius ir hibridinius automobilius. Siūloma nustatyti lengvatinį 9 procentų PVM tarifą naujiems hibridiniams automobiliams ir 0 procentų PVM tarifą elektromobiliams“, - teigiama „darbiečių“ siūlomo projekto aiškinamajame rašte.

Pagrindiniu iniciatyvos autoriumi nurodomas „darbietis“ Darius Ulickas. Kiek ironiška, tačiau jam ketvirtadienį teismas skyrė 100 Lt baudą už eismo įvykio sukėlimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)