2017 metais Meksikoje nužudyta daugiau nei 25 tūkst. žmonių – tai didžiausias skaičius per visą šalies istoriją, kai tokie duomenys renkami. Baiminamasi, kad 2018 metų statistika bus dar šiurpesnė. Šiais metais neperšaunamų automobilių pardavimai augo 10 proc. – parduotos 3284 tokios transporto priemonės, skelbia „Mexican Automotive Armor Association“.

Brazilijoje 2017 metais parduoda 15 tūkst. 145 tokie automobiliai, o 2018 metais tikimasi net 25 proc. dar geresnių rezultatų.

Paklausa Meksikoje tokia didelė, jog vis daugiau automobilių gamintojų visame pasaulyje jau gamina arba svarsto galimybę gaminti būtent tokius neperšaunamus automobilius. 2017 metais „Audi“ pradėjo gaminti šarvuotą Q5 versiją, o dauguma tokios produkcijos eksportuojama į Braziliją ir Argentiną. Tikslių pardavimų skaičių bendrovės atstovai suteikti nepanoro.

„Audi“ padalinys Meksikoje sako, kad jų pagamintas neperšaunamas Q5, kainuojantis 87 tūkst. dolerių, yra geresnis pasirinkimas nei antrinių rinkos žaidėjų produkcija, nes tokie automobiliai brangesni ir jiems nesuteikiama garantija.

BMW, „Jeep“ ir „Mercedes-Benz“ taip pat pastaraisiais metais Meksikoje pradėjo gaminti neperšaunamus automobilius.

Apsaugos bendrovės savininkas Artuto Avila, kuris pastaraisiais metais buvo ne kartą užpultas ir apvogtas, dabar Meksiko gatvėse važinėjasi tik šarvuotu automobiliu.

„Vienas iš nusikaltimų, kurių visi bijosi labiausiai, yra pagrobimai“, – sako jis ir priduria, kad automobilį keičia kas dvejus metus.
Meksikoje 2017 metais parduoda per 1,5 mln. automobilių, tačiau šarvuoti sudarė tik labai menką jų dalį, nes juos įpirkti gali tik labai turtingi žmonės ir verslai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)