Susitarimas partnerius įpareigoja išlaikyti lengvo ir puikiai valdomo automobilio koncepciją, tačiau jo išvaizda ir varikliai bus skirtingi. Tiesa, ir „Mazda“, ir „Alfa Romeo“ nuo 2015 metų bus gaminami Japonijoje, „Mazda“ priklausančioje Hirošimos gamykloje.

„Aljansų su partneriais kūrimas yra labai svarbus „Mazda“ verslo tikslas, todėl susitarimas su „Fiat“ yra labai svarbus pirmasis žingsnis šiame kelyje. Itin malonu, kad bendradarbiausime su tokia prestižine automobilių marke kaip „Alfa Romeo“, o mūsų bendro kūrinio pagrindu taps „MX-5“ – visų laikų geriausiai parduodamas rodsteris“, - pažymėjo „Mazda“ prezidentas ir valdybos pirmininkas Takashis Yamanouchis.

„Šis susitarimas atspindi mūsų siekius plėtoti „Alfa Romeo“ ir paversti jį globaliu prekės ženklu. Pasirinkę „Mazda“ mes bendradarbiausime su pripažintu kompaktiškų galiniais ratais varomų automobilių kūrėju, kuris padės sukurti jaudinantį ir stilingą rodsterį, atitinkantį „Alfa Romeo“ tradicijas“, - sakė „Fiat“ vadovas Sergio Marchionne.

Galutinę sutartį tikimasi pasirašyti antroje 2012 metų pusėje. „Mazda“ ir „Fiat“ taip pat sutarė ieškoti kitų bendradarbiavimo galimybių Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)