Taip elgiamasi tam, kad tokio automobilio odometro rodmenis galima „atsukti“ ir tikėtis, jog pirkėjas to nepastebės, rašoma portalo autodna.lt pranešime žiniasklaidai.

Portalo administratorių teigimu, jie neretai sulaukia prašymų ištrinti vieną ar kitą informaciją, pateikiamą automobilių istorijos patikros ataskaitose. Dažniausiai kreipiasi automobilių perpardavėjai, ketinantys kuriame nors iš Vakarų Europos aukcionų įsigyti transporto priemonę su didele rida.

Odometro rodmenys lietuviams yra vienas svarbiausių kriterijų, vertinant automobilio būklę, todėl nesąžiningi pardavėjai stengiasi „sutilpti“ į statistinius 200 tūkstančių kilometrų. Tokia rida pirkėjams dažniausiai yra priimtina, todėl tiek nuriedėjusį automobilį parduoti paprasčiau, teigia autodna.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)