Europinius standartus atitinkančią elektromobilių įkrovimo stotelę miesto centre ketina įrengti aukštųjų technologijų bendrovė „Elinta“.

„Praėjusių metų pabaigoje elektromobilį vairuojančiai kaunietei įteikėme pirmąjį nemokamą automobilio stovėjimo leidimą. Skatinti ekologiško transporto plėtrą ketiname ir toliau. Dar praeitais metais su bendrovės „Elinta" vadovu sutarėme, kad prie miesto savivaldybės šį pavasarį bus įrengta elektromobilių įkrovos stotelė. Nors tai tik pirmosios kregždės, tikiuosi, kad bėgant laikui mieste daugės tiek įkrovimo stotelių, tiek ir pačių elektromobilių", - teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto tarybos narys Rytis Šatkauskas kreipimesi į merą A. Kupčinską pasiūlė idėją, jog elektromobilių įkrovos stotelė galėtų būti pritaikyta benzinu ar dyzelinu varomų automobilių akumuliatoriams įkrauti.

„Technologiškai tai yra įmanoma“, - patikino bendrovės „Elinta“ generalinis direktorius Vytautas Jokužis.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį elektra varomą automobilį „Chevrolet Volt“ vairuojančiai kaunietei Rūtai Bagdonavičienei buvo įteiktas simbolinis nemokamo stovėjimo leidimas. Savo garaže elektromobilio baterijas kraunanti moteris nuo šio pavasario tai daryti galės ir atvykusi į miesto centrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją