Panašu, kad tuometinis branginimas nepadėjo ir dabar mašinos iš centro bus išprašomos dar drastiškiau. Geltonoji, raudonoji ir mėlynosios zonos bus apmokestinamos ir savaitgaliais. Toliau nuo Kauno centro esanti žalioji automobilių statymo zona ir toliau lieka nemokama savaitgaliais. Kauno miesto savivaldybės atstovai tokį sprendimą motyvuoja tuo, kad centre reikia mažinti automobilių skaičių, praneša LNK žinios.

Nors parkavimo zonų įkainiai nesikeičia, tačiau pradedamos keisti pačios statymo zonos. Kai kurios žaliosisios zonos bus pakeistos į mėlynąsias, kaip, pavyzdžiui, Karaliaus Mindaugo prospekte. Taip pat zonos yra plečiamos ir dabar, kur anksčiau automobilius buvo galima statyti nemokamai, teks mokėti pagal žaliosios zonos tarifą. Skaičiuojama, kad daugiausiai tokių naujai apmokestintų gatvių bus Kauno stoties rajone.

Kaip pasakoja Kauno miesto savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Martusevičius, automobiliai traukiasi į periferiją ir dabar statomi likusiose nemokamose vietose. Tačiau čia jau sulaukiama gyventojų skundų, kai pastatytas automobilis užstato išvažiavimą.

Taip pat kils ir baudų kainos. Jos priklausys nuo zonos, kurioje neapmokėjus buvo paliktas automobilis. Kauno opozicijos atstovai teigia, kad taip tik yra didinamos kainos, tačiau nepasiūlomos alternatyvos, kaip viešojo transporto infrastruktūros gerinimas.