„Toyota“ pirmadienį uždarė gamybos įmones Takaokos (Tojamos prefektūra) ir Tojotos (Aičio prefektūra) miestuose – čia surenkami „Corolla“, IQ, „Prius“ ir „Camry“ modeliai. Iš keturių kompanijos įmonių trys atnaujins darbą antradienį.

Tuo metu „Honda“ buvo priversta laikinai atsisakyti gamybos Saitamos prefektūroje šalia Tokijo esančioje gamykloje, o „Suzuki“ sustabdė gamybą Šidzuokos mieste. „Honda“ ir „Suzuki“ nepatikslino, kada atnaujins gamybą.

Kaip informuoja „Reuters“, laikinai sustabdyti gamybą buvo priversta ir „Fuji Heavy Industries“, kuri gamina „Subaru“ modelio automobilius.

Automobilių surinkimą teko nutraukti, nes dėl didelio sniego kiekio buvo apsunkinti logistikos darbai – darbuotojai negalėjo nusigauti iki įmonių, strigo žaliavų ir atsarginių dalių tiekimas į gamyklas.

Kaip rašo „The Financial Times“, iš viso dėl snygio uždarytos devynios „Toyota“, „Honda“ ir „Suzuki“ gamybos įmonės. Kaip rašo laikraštis, dėl laikino gamybos sustabdymo šių įmonių akcijų vertė nenukrito.

Kaip rašė pirmadienį žiniasklaida, smarki sniego audra Japonijoje nusinešė mažiausiai 15 žmonių gyvybes, dėl stichijos daugiau nei 1,6 tūkst. žmonių nukentėjo. Dėl smarkaus snygio atšaukti keli šimtai skrydžių sostinės regione.

Smarkus sniegas Japonijoje prasidėjo vasario 14 dieną.

Darbas atnaujintas

Antradienį popiet pranešta, kad dauguma Japonijos automobilių gamintojų jau atnaujino veiklą savo gamyklose, praneša „Reuters“.

Tiesa, darbą atnaujino ne visos bendrovės: „Mazda Motor Corp“ teigia, kad antradienį jos operacijos Hirosimos gamykloje tebėra sustabdytos dėl vis dar neatvykstančių tiekėjų, „Nissan Motor Co“ kol kas nebestabdo veiklos vienoje iš savo fabrikų.

Dėl smarkaus snygio visoje Japonijoje buvo uždaryta daug kelių, sutrikdytas prekių pristatymas, todėl vienai ar kelioms dienoms darbus privalėjo stabdyti „Toyota“, „Nissan“, „Honda Motor Co“, „Suzuki Motor Corp“, „Mazda“ ir „Subaru“ markės automobilių gamintoja „Fuji Heavy Industries Ltd“.

Oro sąlygos neigiamai veikia įmones, nes šios siekia skatinti pardavimus iki balandžio mėnesį padidėsiančio pardavimo mokesčio.