Nuo tada kai 2009 m. buvo nutraukta nepopuliaraus „Jaguar X-Type“ gamyba, britų gamintojas savo automobilių gamoje neturėjo kompaktinės klasės sedano. Kaip skelbia „Automotive News“, Detroito automobilių parodoje „Jaguar“ vadovas Adrianas Hallmarkas patvirtino mažesnio nei „Jaguar XK“ prestižinio sedano gamybą.

Kaip sakė „Jaguar“ kompanijos vadovas nors kol kas dar nėra žinoma busimojo kompaktinio modelio išvaizda, tačiau šiuo metu naujos kartos prestižinio kompaktinio sedano sukūrimas yra prioritetinis įmonės uždavinys.

Anksčiau buvo skelbta, kad „Jaguar“ ketina gaminti „Mini“ automobilio konkurentą, tačiau vėliau tokių planų buvo atsisakyta. Taip pat kol kas oficialiai nepatvirtinta apie kompaktinio miesto visureigio kūrimą. Jis būtų kuriamas naudojant tą pačią kaip ir „Land Rover“ automobilių platformą.

Nuo 2001 iki 2009 m. „Jaguar“ gamino kompaktinį „X-Type“ modelį. Per tą laikotarpį buvo pagaminta per 350 000 sedano ir universalo modelių, tačiau populiarumu šis automobilis taip ir neprilygo „Audi A4“ ir 3 serijos BMW.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)