Anot Martyno Ugianskio, „DP acetate energy“ projekto iniciatoriaus, elektromobilių įkrovimo stotelės bus įrengtos prie pat UAB „DP acetate“ gamyklos iš Pramonės prospekto pusės.

„Jau eilę metų investuojame į tvarumą, tad taip priėjome ir prie elektromobilių parko bei jo įkrovimo stotelių idėjų. Augant tokių automobilių skaičiui visoje Lietuvoje, infrastruktūros vystymas tampa natūraliu veiksniu, o mes turėdami visas tam galimybes – į tai žiūrime, kaip į dar vieną tvarumo iniciatyvą, kurią palaikome ir skatiname“, – sako gamybos bendrovės „DP acetate“ vadovas M. Ugianskis, valdantis UAB „Dirbtinis pluoštas“ teritoriją.

Naujosios elektromobilių įkrovimo stotelės bus įrengiamos dviem etapais. Pirmuoju etapu bus įrengtos trys įkrovimo stotelės, kurių galingumas sieks po 150 kW, bendra galia – 450 kW, o antruoju bus įrengtos papildomai dar trys, kurių kiekvienos galingumas sieks 200 kW – pirmųjų stotelių galingumas bus išplėstas iki 200 kW, bendra galia tada sieks 1200 kW.

Šioms greitoms ir galingoms stotelėms energiją tieks ir jas administruos UAB „Dainavos energija“, aprūpinanti elektros energija ir kitas gamyklos teritorijoje veikiančias įmones bei startuolius.

DP acetate energy elektromobilių įkrovimo stotelės

Pasak elektromobilių stotelių projektą įgyvendinančios „E.Miliūno studijos“ architekto Vytauto Miliūno, šiuo metu jau yra išgryninta el. įkrovimo stotelių architektūra, kuri buvo derinama prie dinamiškos „Dirbtinio pluošto“ gamyklos fasadų architektūros ir yra įkvėpta Kauną atspindinčių modernizmo idėjų.

„7 deš. pradėjusi veikti „Dirbtinio pluošto“ gamykla atspindėjo pažangiausias to meto vakarų Europos ir Amerikos pramoninės architektūros tendencijas. Todėl naujosios elektromobilių įkrovimo aikštelės architektūrinės kalbos atskaitos taškas yra šių idėjų tąsa, tik jau žvelgiant iš XXI a. pozicijų. Didelis dėmesys skiriamas vieningam estetiniam išpildymui, todėl bendras dizainas pasižymės lakonišku naudojamų elementų, formų ir spalvų santykiu“, – teigia V. Miliūnas.

Visos elektromobilių įkrovimo stotelės bus su stoginėmis, todėl įkraunami elektromobiliai bus apsaugoti nuo kritulių ir saulės. Taip pat šiose stoginėse bus integruota technologinė, apšvietimo, vaizdo stebėjimo įranga.
Kauno Petrašiūnų ir Girčiupio seniūnijų sankirtoje, Pramonės ir Chemijos gatvėse, esančiomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis vairuotojai galės naudotis kitų metų pirmoje pusėje. „DP acetate energy“ projekto investicijų suma sieks apie 0,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją