Jau ketvirtadienį į Palangą pradės rinktis būrys bendraminčių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos. Visus juos vienija meilė išskirtiniams amerikietiškiems automobiliams ir motociklams.

Dalyvių ir renginio svečių laukia turininga programa. Ketvirtadienio vakare pirmieji dalyviai surengs paradą Palangos gatvėmis. Penktadienį dalyviai išvyks į orientacines „Vakarų ekspreso“ varžybas po Vakarų Lietuvą. Vakarop dalyviai išsiaiškins, kieno automobilyje sumontuota galingiausia garso sistema, kieno automobilis triukšmingesnis. Pusę devynių vakaro Palangos svečiai Vytauto gatvėje išvys antrąjį automobilių ir motociklų paradą.

Šeštadienis – turiningiausia sąskrydžio diena. Dalyviai išsiaiškins geriausius automobilius ir motociklus, suskirstytus į 22 kategorijas pagal klases arba pagal pagaminimo metus. Net du kartus dalyviai išriedės į gatves. Pirmas paradas startuos vidurdienį, o didysis paradas startuos 18 val., dalyviai važiuos J. Basanavičiaus gatve ir pasieks Šventąją.

„American Spirit“ sąskrydis – gera proga susipažinti su spalvinga Šiaurės Amerikos automobilizmo istorija, kadangi renginio metu vienoje vietoje susirenka praėjusio amžiaus pradžioje ir šiais metais pagaminti automobiliai bei motociklai. Šiais metais sąskrydžio teritorijoje susirinkęs transportas maksimaliai atspindės legendinį JAV autoparką – išvysite visas tikras amerikietiškas legendas: karinę „Hummer“ visureigio versiją, didįjį turistinį autobusą, „Harley-Davidson“ motociklus ir kt. Susirinks ypač gausus būrys „Dodge“ markės automobilių, mat šiais metais švenčiamas 100-asis šio gamintojo jubiliejus. Ypatingas dėmesys bus skirtas ir „Ford Mustang“ automobiliams, švenčiantiems 50-tą jubiliejų.

„American Spirit“ renginio tikslas – į vieną vietą suburti išskirtinės technikos mylėtojus, todėl šis renginys yra nemokamas. Renginio vieta – Palangos žiemos stadionas, esantis šalia Palangos Birutės parko, Vytauto g. 16.

Nuotraukų galerijoje - praėjusių metų amerikietiškų automobilių paradas Palangoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)