Naujojo „Ford Focus“ su 1 litro „EcoBoost“ degalų sąnaudos 100 kilometrų kelio vidutiniškai sieks 4,3 litro. Ši modifikacija turės ne tik specialiai sureguliuotą dvejus metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažintą variklį, bet ir kitus „Ford ECOnetic Technology“ privalumus – itin mažo pasipriešinimo riedėjimui padangas, unikalios aerodinamikos dugną, patobulintą pavarų dėžę. Visos šios priemonės skirtos mažinti degalų sąnaudas.

„Vos prieš kelis metus buvo sunku įsivaizduoti, kad šeimai skirtas automobilis galėtų pasigirti mažesne nei 100 gramų kilometrui emisija. Tačiau pastaruoju metu jau tapo įprasta, kad „EcoBoost“ variklis laužo stereotipus ir gerokai viršija vartotojų ir specialistų lūkesčius, taikomus benzininiam varikliui“, – pažymėjo „Ford of Europe“ viceprezidentas Barbas Samardzichas.

Įdomu, kad naujasis „Focus“ su 1 litro darbinio tūrio varikliu bus galingesnis nei ankstesnės kartos „Focus“ su 1.6 litro darbinio tūrio varikliu, o jo anglies dvideginio emisija bus net 47 proc. mažesnė.

Dėl itin mažos CO2 taršos naujasis „Focus“ Didžiojoje Britanijoje bus atleistas nuo akcizo mokesčio, o Prancūzijoje jam bus taikomas 200 eurų mažesnis registracijos mokestis.

Naujasis modelis bus gaminamas Vokietijoje, Zarluiso mieste. Tai bus jau trečioji „Focus“ modifikacija su litriniu „EcoBoost“. „Focus“ versija su standartiniu 100 AG galios 1.0 l „EcoBoost“ varikliu išskiria 109 g, o versija su standartiniu 125 AG varikliu – 114 g/km anglies dvideginio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)