Automobilių kelių direkcijos duomenimis, Rytų ir Pietryčių Lietuvoje bei aplink Kauną pirmadienio rytą lyja su šlapdriba, kelio danga šlapia ir slidi.

Sinoptikai prognozavo, kad pirmadienio naktį vyraus mišrūs krituliai, kadangi temperatūra kai kur nukris iki 2 laipsnių žemiau nulio. Vyraus šlapdriba. Kai kur pietiniuose rajonuose tikėtinas sniegas.

Dieną pietiniuose ir rytiniuose rajonuose numatomi mišrūs krituliai – šlapdriba ir lietus. Oras sušils vos iki 1–6 laipsnių. Pūs stiprus šiaurinis vėjas, jis sieks iki 18 m/s.

Sostinės gatves prižiūrinti įmonė „Grinda“ paryčiais barstė tiltus, viadukus, estakadas, rašoma bendrovės „Grinda“ išplatintame pranešime.

Įšilusi žemė vis dar ištirpdo pirmąsias snaiges, tačiau dėl intensyvesnės oro cirkuliacijos tiltų ir viadukų paviršių temperatūra jau gerokai žemesnė. Būtent ant tiltų ir viadukų susidaro iš pirmo žvilgsnio nepastebimas plonytis ledo sluoksnis, kuris vairuotojams tampa pirmuoju artėjančios žiemos krikštu.

Vilniuje šiąnakt buvo barstomi Valakampių, Šilo, Karaliaus Mindaugo, Žaliasis, Geležinio Vilko, Žvėryno, Liubarto, Lazdynų ir Gariūnų tiltai, taip pat A. Goštauto, Ukmergės. Tūkstantmečio. Antakalnio gatvių ir Laisvės prospekto ir Vakarinio aplinkkelio estakados bei viadukų užvažiavimai ir nuvažiavimai.

Šiąnakt druskų barstytuvų maršrutai apėmė Ukmergės, Geležinio Vilko, Žemaitės, V. Kudirkos, J. Basanavičiaus, S. Batoro, Drujos, Dunojaus, Olandų, Liepkalnio, Popieriaus gatvių, taip pat Juodojo kelio ir Savanorių prospekto įkalnes ir nuokalnes. Prevenciškai taip pat barstytos bazalto trinkelėmis klotos dangos Gedimino prospekte, Katedros aikštės ir stoties prieigose.

Gatvių priežiūros darbus įmonė planuoja taip, kad jau apie 7 val., kai prasideda rytiniai transporto srautai, vilniečiams kiltų kuo mažiau nepatogumų. Šiąnakt pirmieji druskų barstytuvai į sostinės gatves išriedėjo apie 4 val., vėliau barstymo darbai persikels į mažesnio eismo intensyvumo gatves.

„Netikėtumų nebūna – žiema ateina kiekvienais metais, todėl žinome, ko laukti, iš anksto tam ruošiamės. Jau kelias savaites atidžiai stebime sinoptikų prognozes, analizuojame eismo sąlygas gatvėse, ruošiame techniką, druskos ir smėlio barstymo įrangą, sudarytas darbuotojų budėjimo grafikas,“ – sako UAB „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Šiuo metu „Grinda“ turi sukaupusi daugiau kaip 7 tūkst. tonų druskos ir apie 12 tūkst. kub. m smėlio ir druskos mišinių, šios atsargos nuolat papildomos.

Apie 6 val. pagrindinės Vilniaus gatvės buvo pabarstytos, gatvių dangos šlapios.

Užfisavote pirmąjį sniegą? Pasidalinkite nuotraukomis adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)