„Naujoji „Tesla“ kategorija atspindi „Bolt“ siekį užtikrinti keleiviams ne tik prieinamas, patogias ir saugias keliones, bet ir galimybę keliauti tvariau. „Tesla“ elektromobiliai pasižymi modernumu, unikalia estetika ir pažangiomis funkcijomis. Pasirinkus šią kategoriją kelionė bus ne tik itin patogi, bet ir paliks mažesnį anglies pėdsaką“, – sako „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Kaip sako „Bolt“ vadovas, naujoji „Tesla“ kategorija – ilgalaikio „Bolt“ siekio skatinti automobilių parko elektrifikaciją dalis.

„Europos Sąjungoje lengvųjų automobilių išmetamas anglies dioksido kiekis sudaro daugiau kaip 50 proc. visų anglies dioksido emisijų, už kurias atsakingas transporto sektorius. Tikime, kad pokyčiai pavėžėjimo srityje gali padėti miestams sparčiau vykdyti keleivių vežimo sektoriaus elektrifikaciją ir kartu sumažinti gyventojų priklausomybę nuo asmeninių automobilių.

Bolt keleivius vežios Tesla automobiliais

Pastebime, kad ir pavėžėjimo paslaugos naudotojai labai pozityviai žvelgia į elektromobilius – 60 proc. keleivių teigia, kad yra labiau linkę naudotis pavėžėjimo paslaugomis, jei gali reguliariai naudotis elektra varomomis transporto priemonėmis“, – sako A. Pacevičius.

„Bolt“ keliones elektrinėmis, hibridinėmis ir iš tinklo įkraunamomis hibridinėmis transporto priemonėmis siūlo 71 Europos ir Afrikos mieste ir šią pasiūlą nuolat plečia.

„Bendradarbiaudami su automobilių nuomos įmonėmis bei elektromobilių įkrovimo infrastruktūros vystytojais siekiame, kad vairuotojams, kurie naudojasi „Bolt“ platforma, būtų sudarytos geresnės galimybės naudotis elektromobiliais. Tikime, kad didesnė elektromobilių dalis miestuose atitinka „Bolt“ misiją padėti kurti miestus, kuriuose mažiau spūsčių ir taršos“, – sako A. Pacevičius.