Remiantis „Moller Auto“ pastarųjų penkių mėnesių pardavimų Lietuvoje duomenimis, paklausiausi naudotų automobilių modeliai buvo „Volkswagen Passat“, „Volkswagen Tiguan“, „Volkswagen Golf“, „Volkswagen Arteon“, „Škoda Kodiaq“, „Volkswagen Caddy“, „Volkswagen T-Cross“, „Volkswagen Touran“, „Volkswagen Crafter“ ir „Audi A6“.

„Pastebime, kad žmonių sąmoningumas perkant geros kokybės naudotą automobilį išaugo – jie vis dažniau nusprendžia juos įsigyti iš oficialių pardavėjų. Tai lėmė suvokimas, kad oficialių atstovybių parduodami naudoti automobiliai bus techniškai tvarkingi ir juos bus galima įsigyti su įvairiais papildomais priedais. Pats pirkimo procesas bus skaidrus ir pirkėjas galės matyti visą informaciją apie automobilio istoriją, įskaitant ridos duomenis, ankstesnius remontus ir pan. Be to, „Moller Auto“ siūlo ne tik „Audi“ ir „Volkswagen“ markės naudotus automobilius, bet ir BMW, „Volvo“, „Toyota“ ir daugybę kitų“, – sako Izida Gerkena, „Moller Auto“ vyriausioji veiklos vadovė Baltijos šalyse.

Ji priduria, kad apie 40 proc. naudotų automobilių bendrovė importuoja iš užsienio, pavyzdžiui, Vokietijos, Belgijos, Švedijos ir Norvegijos. Prieš juos perparduodant atliekama išsami techninė apžiūra, įvertinant, kaip automobiliai atitinka net 130 skirtingų kriterijų.

„Perkant naudotą automobilį, pirkėjams šiandien taip pat svarbu turėti įvairių mokėjimo ir garantijos galimybių. Pavyzdžiui, nuo šių metų išplėtėme „Moller Auto“ naudotų automobilių garantijos programą ir nuo šiol ją siūlome ne tik „Volkswagen“ ir „Audi“, bet ir kitų markių naudotiems automobiliams savo salonuose“, – teigia I. Gerkena.

Kalbėdama apie naudotų automobilių kainų pokyčius, ji pabrėžia, kad šiuo metu automobilių kainos yra stabilios ir nedidėja. Kaip ir naujų automobilių rinkoje, taip ir perkant naudotą automobilį gyventojai pirmenybę teikia visureigiams.

„Prieš trejus-penkerius metus visureigiai buvo retesni, o dabar, augant naujų modelių asortimentui, visureigių naudotų automobilių rinkoje vis daugėja. „Moller Auto“ atstovybėse dažniausiai siūlomi visureigiai yra „Volkswagen T-Roc“ ir „Volkswagen Taigo“, – vardija bendrovės atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją