29-ą vietą užimančius lietuvius nuo pirmaujančio nugalėtojo titulą ginančio ir sezono lyderio bendroje įskaitoje prancūzo Sebastieno Ogier („Volkswagen Polo-R“) skiria 2 minutės 10,2 sekundės.

V. Švedas ir Ž. Sakalauskas užtikrintai pirmauja savo klasėje.

„Kai važiuoji greitai, natūralu, kad tenka susidurti su sunkumais. Visada sakiau, kad tai ne šachmatai. Šįkart šis priežodis tiko kaip niekad tiksliai,“ – po pirmos lenktynių dienos juokavo „Juta Racing“ lenktynininkas Vytautas Švedas. Antrame greičio ruože tikėjausi šiek tiek spustelėti ir padidinti tempą. Deja, pravažiavus kiek mažiau nei pusę distancijos viename posūkių trajektorijoje gulėjo didelis priekyje važiavusio automobilio iškastas akmuo. Mes trenkėmės į jį ir pažeidėme automobilio pakabą. Tai išmušė mane iš vėžių, o mašina tapo sunkiai valdoma,“ – pasakojo V. Švedas.

Smūgis buvo stiprokas – nuo jo sulinko vairo traukė – V. Švedo „Mitsubishi“ vairas persikreipė. Dėl to į vieną pusę automobilis posūkyje sukosi lengvai, o į kitą priešingai – niekaip nenorėjo pasisukti.

„Taip ir žaidžiau likusią greičio ruožo dalį – vis ieškojau tų ribų kada galima važiuoti į posūkį. Vis bandydavau pataikyti tiksliai pasukti vairą. Aišku, ne visada pavyko“, – sakė V. Švedas. - Dabar svarbiausia, kad atlaikytų technika, nes rytoj laukia gerokai ilgesnė diena su trumpa serviso zoną Druskininkuose, taigi lengva tikrai nebus“.

Sportininkus kamavo ir pernelyg didelis padangų nusidėvėjimas – po trijų greičio ruožų iš naujų padangų nieko nebeliko – jos tiesiog sudilo į skutelius.

„Manau dėl to kaltos pirmuose dviejuose greičio ruožuose buvusios asfalto atkarpos. Nors mūsų laukia ilgesnė diena, tačiau asfalto greičio ruožuose nebus, todėl tikiuosi, kad padangos atlaikys,“ – sakė geriausiai po pirmos lenktynių dienos iš lietuvių pasirodęs V. Švedas.

44-ą vietą užima Dainius Matijošaitis su šturmanu Mindaugu Čepuliu („Mitsubishi Lancer EVO X“), kuriuos nuo Prancūzijos lenktynininko skiria daugiau nei 3 minutės.

62-ąja pozicija tarp 68 ekipažų kol kas tenkinasi Jonas Pipiras su šturmanu Ramūnu Babachinu („Škoda Fabia“), kurie lyderiui pralaimi daugiau nei puspenktos minutės.

2,8 sekundės nuo lyderio S. Ogier, kuris laimėjo du greičio ruožus iš trijų, atsilieka antrą vietą užimantis norvegas Andreasas Mikkelsenas („Volkswagen Polo-R“), o trečioje pozicijoje esantis britas Krisas Meeke'as („Citroen DS3“) lyderiui pralaimi 7 sekundes.

Rezultatai:

1. Sebastien Ogier („Volkswagen Polo-R“, Prancūzija) - 17 min. 49,2 sek.
2. Andreas Mikkelsen („Volkswagen Polo-R“, Norvegija) - atsilieka 2,8 sek.
3. Kris Meeke („Citroen DS3“, D. Britanija) - 7,0
4. Juho Hanninen („Hyundai i20“, Suomija) - 7,8
5. Mads Ostberg („Citroen DS3“, Norvegija) - 8,9
6. Thierry Neuville („Hyundai i20“, Belgija) - 21,1
7. Hayden Paddon („Hyundai i20“, Naujoji Zelandija) - 23,2
8. Jari-Matti Latvala („Volkswagen Polo-R“, Suomija) - 23,5
9. Mikko Hirvonen („Ford Fiesta RS“, Suomija) - 29,4
10. Martin Prokop („Ford Fiesta RS“, Čekija) - 31,0
...
29. Vytautas Švedas („Mitsubishi Lancer EVO IX“, Lietuva) - 2:10,2
...
44. Dainius Matijošaitis („Mitsubishi Lancer EVO X“, Lietuva) - 3:07,0
...
62. Jonas Pipiras („Škoda Fabia“, Lietuva) - 4:36,4

Penktadienį ralio dalyviai įveiks septynis greičio ruožus. Du iš jų - Kapčiamiesčio bei Margionių - vyks Lietuvoje.