„GSR Motorsport“ Baltijos automobilių sporto bendruomenėje žinomi dėl puikių mechanikų, sportinių automobilių ruošimo ir dėl itin greitų lenktynininkų. 2018 metų sezone lenktynininkė Ernesta Globytė kartu su kolega estu Mikku Matenu iškovojo pirmą vietą absoliučioje įskaitoje, Baltijos žiedinių lenktynių čempionate. Šiais metais estas kooperuojasi su latviais ir išbandys save sportiniame „Lamborghini“, o E. Globytė sezoną pradės su „Energizer Racing“ pilotų trijule ir Vyteniu Gulbinu iš „Hermitrans“ ekipos.

„Idėja dviem lietuviškom komandom apjungti jėgas šturmuojant 12-os, ar net 24-ių valandų ištvermės lenktynes gimė dar praeitų metų rudenį - pasibaigus Baltijos žiedinių lenktynių čempionatui. Iškėlėme sau tikslą - nesustoti ir neužmigti ant sezono laurų ir tobulėti toliau. Nutarėme, kad pasaulinės patirties įgausime tik tarptautiniuose čempionatuose ir mūsų turimai technikai tinkamesnėse vakarų Europos trasose“, – teigė „Energizer Racing“ pilotas Rimvydas Savickas.

Abiejų ekipų turimi gamykliniai TCR bolidai pilną savo potencialą atskleidžia tik tarptautinius standartus atitinkančiose Europos trasose, bet ne rali-krosą primenančiose trasose, kurios yra Baltijos šalyse.

„Kartu tai yra ir didelė asmeninė visų komandos narių motyvacija – iškelti Lietuvos trispalvę F-1 trasoje bei kovoti su komandomis iš viso pasaulio. Nerastumėme lenktynininkų ar tiesiog lenktynėmis besidominčių žmonių, kurie nesvajotų bent kartą pravažiuoti legendinėje „SPA-Francorchamps“ trasoje. Tai tikrai unikali ir nepakartojama vieta. Ne vienam F-1 pilotui ši trasa yra įdomiausia ir labiausiai patinkanti. Trasos posūkis „Eau-Rouge/Radillon“, kurio statumu ir sudėtingumu negali patikėti kol nepamatai jo gyvai yra bene žinomiausias posūkis tarp visų pasaulio trasų", – kolegai antrino kiti komandos nariai.

Tituluoti lenktynininkai ir vadovas

Komandos narė Ernesta Globytė – daugkartinė Lietuvos ir Baltijos šalių čempionė tiek asmeninėse įskaitose, tiek ir su komanda „GSR Motorsport“. Ernesta SPA trasą jau žino – jai Belgijoje teko lenktyniauti du kartus.

„Liko nesuvestų sąskaitų – norisi pagreitėti jau žinant visą trasą. Automobilį „Golf GTI TCR“ jau esu prisijaukinusi, liko dar prisijaukinti jį ten, SPA trasoje“, – teigė E. Globytė.

Ernesta Globytė

Rimvydas Savickas, Rokas Kvedaras ir Rolandas Salys – „Energizer Racing“ komandos nariai, skirtingai pradėję savo karjeras. Rolandas – vyriausias komandos narys pradėjęs lenktyniauti Jungtinėse Amerikos valstijose. Rokas – praleidęs šimtus valandų prie profesionalaus simuliatoriaus pirmą kartą realiame automobilyje startavo prieš 3 metus su kolegomis Rimvydu ir Rolandu. Rimvydas – kaip pats teigė yra užkietėjęs F-1 fanatikas, tad jam SPA iššūkis ne tik asmeninė ambicija, tačiau ir vaikystės svajonės įgyvendinimas.

Prie komandos jungiasi ir bene visą karjerą už BMW automobilių vairų lenktyniavęs Vytenis Gulbinas. Vytenis – patyręs automobilių sporto vilkas, kuriam startas SPA jau nebe pirmas. Jis yra vienas iš populiariojo „Autoplius Fast Lap“ senbūvių, Baltijos šalių čempionato prizininkas.

„Su kiekvienu įveiktu ratu SPA prieš metus greitėjau, tačiau jaučiu, kad galiu dar greičiau ir viso savo potencialo dar neatskleidžiau“, – teigė V. Gulbinas.

Vytenis Gulbinas

Komandai vadovaus patyręs automobilių sporto meistras Rokas Steponavičius. Praktiškai kiekvieną savaitgalį trasose laiką leidžiantis Rokas yra ne tik „GSR Motorsport“ vadovas, tačiau ir „European LeMans Series“, „Ultimate Cup Series“ lenktynėse dalyvaujančios komandos „Speed Factory Racing“ inžinierius.

„SPA – unikali trasa. Čia vienu metu gali snigti, o kitame trasos gale šviesti saulė, posūkiuose greičiai didžiuliai, klaidos kaina – kritinė. Čia kaip niekur kitur svarbi lenktynių strategija, padangų ir bolido nustatymų pasirinkimas. Pilotui čia reikia perlipti per save, tačiau tai daryti saugiai, sveiką bolidą išsaugant iki finišo“, – teigė R. Steponavičius.

Nuo TCR iki GT3 klasės „Ferrari“ automobilių

„24H Series“ – tai ilgiausiai trunkančių (per sezoną lenktynininkai iš viso nuvažiuoja apie 22 mln. kilometrų) ištvermės žiedinių lenktynių serija, kuri organizuojama žinomiausiose pasaulio trasose. Nuo 2015-ųjų metų šiai lenktynių serijai buvo suteiktas FIA tarptautinio čempionato statusas. „24H Series“ vyksta net keliuose žemynuose: Europoje, Azijoje ir Amerikoje.

Šios serijos lenktynėse kartu kovoja tiek tikri profesionalai ir lenktynių pasaulio legendos, tiek mėgėjai, tačiau tarptautinės lenktynininkų licencijos privalomos kiekvienam dalyviui.

Rokas Steponavičius

Lietuviškoji jungtinė „GSR Motorsport“ ir „Energizer racing“ komanda, kurios kovinis bolidas „Volkswagen Golf TCR“ pažymėtas 105-uoju startiniu numeriu, lenktyniaus konkurencingiausioje TCR klasės automobilių klasėje. Iki šiol užsiregistravo net 19-a komandų, kurios kovos dėl pergalės vien TCR automobilių klasėje. Iš viso 12H SPA lenktynėse startuos 50 komandų, kuriose lenktyniauja pilotai iš 20-ies pasaulio valstybių.

Tiek lenktynių kvalifikacija (11:55 val., Balandžio 19 ), tiek pačios lenktynės (13:35 – 18:00 val., Balandžio 19d. (4h Race) bei 9:35 – 17:55 (8h Race) bus transliuojamos tiesiogiai internetiniame puslapyje www.24hseries.com . Išsamesnę informaciją, visus lenktynių užkulisius ir karščiausias naujienas lenktynių entuziastai galės rasti komandų „Energizer Racing“, bei „GSR Motorsport“ Facebook puslapiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)