„Arena Drift CUP“ trasoje pasirodė iš viso 38 pilotai iš „Street“, „Semi-Pro“ ir PRO lygų. Čia pergalę šventė „IRT-Olybet“ komandos pilotas Aivaras Maciulevičius, vairavęs BMW markės bolidą. A. Maciulevičius pasirodė geriausiai ir kvalifikacijoje. Antroje vietoje kvalifikacijoje liko Karolis Kolosovas iš komandos „Motosport Ukmermė“, trečioji – vienintelė varžybose dalyvavusi moteris Indrė Sunkutė iš BMWFAN komandos, vėliau geriausiai pasirodžiusi ir moterų varžybose.

Poriniuose važiavimuose geriausiai pasirodė A. Maciulevičius ir Raivis Rugelis iš Latvijos, atstovavęs „BnD Drift Team“ komandą. Suskaičiavus visus rezultatus, antrajame „Arena Drift CUP“ etape pergalę šventė A. Maciulevičius. Galutiniuose rezultatuose antras liko BMW e36 330i vairavęs R. Rugelis. Trečias pagal galutinius rezultatus – Simas Kvietkauskas.. Šie trys geriausi pilotai ir pasidalijo 500 eurų prizą, skirtą šio etapo geriausiems. Kituose etapuose pasirodę pilotai taip pat varžysis dėl piniginio prizo. Šiemet bendras „Arena Drift CUP“ prizinis fondas siekia 2000 eurų.

Moterų varžybose geriausiai pasirodė lietuvės

Didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukė ir išskirtinis renginys – drifto varžyboms moterims – „Baltic Sea Drift Queen CUP“, kurios Lietuvoje vyko pirmą kartą. Čia geriausiai pasirodė pilotės iš Lietuvos. Trasoje varžėsi 6 stiprios lenktynininkės. Po įnirtingų kovų Lietuvos drifto karalienės titulas atiteko I. Senkutei, kuri varžybose pasirodė su jos pačios kurtu BMW e82 #WolfFighter, kuris paruoštas ERA Customs dirbtuvėse. Poriniuose važiavimuose geriausiai pasirodė ji ir „Drift Happens” komandos narė Deimantė Radzevičiutė, kuri liko antroji galutinių rezultatų lentelėje. Trečioji vieta atiteko Sandrai Janušauskaitei, kuri taip pat atstovavo „Drift Happens“ komandą, o trasoje pasirodė su BMW e36 bolidu.

Ketvirtą drifto sezoną pradedanti Ketija Birzule iš Latvijos liko ketvirtoje vietoje, penktoje vietoje jos kraštietė Sabine Andriksone. Šeštą vietą užėmė Tamara Rutkovka.

Kaip sakė varžybų organizatorius Kastytis Alekna, nors vieną dieną rengti du renginius buvo tikras iššūkis, rezultatas nudžiugino tiek pilotus, tiek žiūrovus. Jis neslėpė, kad sudėtingos oro sąlygos kiek apsunkino ir renginio organizavimą.

„Kelis kartus lijo, todėl vis keitėsi dangos paviršius, tad labai sudėtinga prognozuoti sukibimą. Tokios sąlygos pakišo koją keliems dalyviams, – trasoje dužo keli bolidai. Tačiau tai vis tiek buvo gerų emocijų ir puikių vaizdų kupinas drifto sekmadienis. Abu renginiai vyko sklandžiai, pavyko išvengti sudėtingų susidūrimų, tad žiūrovai mėgavosi puikiais vaizdais trasoje, o pilotai – geriausiomis emocijomis ir adrenalinu. Džiaugiamės, kad drifto renginiai Marijampolėje pritraukia vis daugiau žiūrovų, taip pat ir tuo, kad į juos dalyvauti atvyksta pilotai iš kaimyninių šalių. Be to, esu tikras, kad drifto varžybos moterims Lietuvoje taps kasmetine tradicija“, – sakė K. Alekna.

Kitas taurės renginys – „Arena Drift CUP“ III etapas vyks jau rugpjūčio 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją