Apskritai šiose ištvermės varžybose dalyvavo 46 komandos, o lietuviai papuolė į dvidešimtuką.

Įvertinus, kad didžioji dalis technikos buvo galingesni „Porsche“, „Mercedes“, „Audi“ ir kiti automobiliai, lietuvių pasiekimas yra vertas pasididžiavimo. Tą patvirtino ir nemaža grupė Olandijoje gyvenančių tautiečių, atvažiavusių palaikyti savų sportininkų.

Apdovanojimai, vykę ant jūros kranto, juos visus suvienijo. Kiekvienas turėjo progą palaikyti apdovanojimo taurę savo rankose, pasėdėti prie bendro šventinio stalo paplūdimyje.

„RIMO Racing“ komandai tai buvo pirmosios varžybos, kuriose dalyvavo nauju – „Honda Civic TCR“ – automobiliu. Tai pirmas bandymas ofiacialiam „Honda“ gamyklos atstovui „J.A.S.“ pritaikyti mašiną ilgų nuotolių lenktynėms. Iki šiol toks automobilis yra lenktyniavęs tik TCR serijoje, kur distancija yra paprastai iki 10 ratų, arba apie 60 kilometrų.

Palyginimui, dvylikos valandų lenktynėse Olandijoje „RIMO Racing“ įveikė 333 ratus ir 1400 kilometrų. Pirmas kartas, nors ir specialiai paruoštam automobiliui, nebuvo sklandus. Gedo pagrindinis variklio valdymo kompiuteris bei vairo stiprintuvas, neatlaikė stabdžių diskai. Tačiau komanda, kartu su 'J.A.S.“ gamyklos inžinieriais su užduotimi visgi susitvarkė ir finišavo labai aukštoje, kaip pirmam kartui, vietoje.

„RIMO Racing“ – profesionali žiedinių lenktynių komanda, sėkmingai dalyvaujanti Europos, Baltijos šalių ir Lietuvos ilgų nuotolių čempionatuose ir varžybų serijose. Komanda daug kartų tapo įvairių Lietuvos ir Baltijos šalių varžybų bei čempionatų nugalėtoja ir prizininke.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)