Pilnomis sirgalių tribūnomis kartu su Europos žiedinių sunkvežimių lenktynėmis „ADAC GT Masters“ pirmenybės sulaukė pajėgiausių „Mercedes“, „BMW“, „Lamborghini“ bei „Porsche
gamintojų atstovų. Trasoje kartu su lietuviais varžėsi dukart DTM čempionas Marco Wittmannas („BMW M4 GT3“), buvęs „Formulės-1“ pilotas-bandytojas Arjunas Maini
(„Mercedes-AMG GT3“), Lamborghini žvaigždė Marco Mapelli („Lamborghini Huracan GT3 EVO 2“), Porsche ilgametis gamyklinis lenktynininkas Svenas Mulleris („Porsche 911 GT3 R“) ir kiti.

Lenktynių formatas tradiciškai sudaromas iš dviejų kvalifikacijų bei dvejų lenktynių. Šeštadienį ryte vyksta pirmoji 20-ties minučių kvalifikacija, kurioje dalyvavęs sportininkas privalo startuoti 1-os valandos lenktynėse. Lenktynių metu tarp 25-35 minučių komandos vairuotojai privalo apsikeisti. Tam jie turi vos 65 sek. su įvažiavimu ir išvažiavimu iš techninės aptarnavimo juostos. Sekmadienį analogiška tvarka kvalifikuojasi ir varžybose startuoja kitas lenktynininkas.

Pirmoje kvalifikacijoje esant šlapiai trasai prie vairo sėdo puikiai Vokietijos lenktynių sirgaliams pažįstamas J. Karklys. Su kiekvienu ratu rezultatą gerinęs vilnietis užfiksavo 9-ąją vietą.

NordPass by Juta Racing komanda

„Esu patenkintas rezultatu, nors tai buvo pirmasis kartas važiuojant su lietaus „Pirelli padangomis. Jaučiau, kad galima ir dar pagerinti vieno rato įveikimo
laiką, tačiau laikas greitai sutiksėjo“, - po kvalifikacijos kalbėjo J. Karklys.

Prieš pat lenktynių startą pasirodė stiprus lietus, kuris varžybų pradžią pavertė loterija, nes nebuvo naudojamos lietaus padangos. Vis dėlto trasa greitai išdžiūvo
ir lietuviai, nors ir pretendavo į 13 vietą, finišavo 14-ti dėl paskirtos 5 sek. baudos už pažeistas taisykles sustojimo metu.

Sekmadienį Lietuvos komanda varžybas pradėjo iš 14-os startinės pozicijos ir po atkaklios kovos su „Engstler Motorsport“ komanda finišą pasiekė taip pat 14-oje vietoje.

Šeštadienio lenktynėse nugalėjo „Landgraf Motorsport“ ekipa su vokiečiu Salmanu Owega ir suomiu Elias Seppanenu, o sekmadienį pirmi finišo vėliavą kirto „GRT Grasser-Racing-Team“ - Čilės atstovas Benjaminas Hites bei italas Marco Mapelli.

Varžybose taip pat dalyvavo ir antroji „NordPass by Juta Racing“ komanda su pripažintais kartingo meistrais Simo Juodviršiu bei Justu Jonušiu, kurių pagrindinis tikslas buvo ruoštis ateinančioms 1006 km lenktynėms Palangoje.

Kitas „ADAC GT Masters“ etapas vyks rugsėjo 9 d. Sachsenringo trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją