Tai GT automobilių lenktynių serija, kurioje lenktyniaujama suvienodintais „Ferrari“, „Lamborghini“, „Aston Martin“, „Porsche“, „Mercedes“, „BMW“, „Audi“ ir kitais automobiliais. Viena svarbiausių taisyklių - lenktyninio žirgo galingumas negali viršyti 600 AG, o svoris - ne mažesnis nei 1200 kg. Varžybose pasiekiamas greitis - 280 km/h.

J. Karklys vairuos „Audi R8 LMS GT3 EVO 2“ automobilį. Tai bus tik antrasis 34-erių sportininko sezonas GT lenktynių kategorijoje. Šiemet vilniečio komandos draugu tapo šveicaras Pablo Schummas.

Pirmenybės vyks garsiausiose Europos trasose, kurių daugumoje vyksta „Formulės-1“ varžybos. Tai Oscherslebenas (Vokietija), Zandvoortas (Nyderlandai), Nurburgringas (Vokietija), SPA (Belgija), Red Bull Ringas (Austrija) ir Hockenheimas (Vokietija).

Varžybų savaitgalį tradiciškai sudarys dvejos lenktynės šeštadienį ir sekmadienį, prieš kurias dalyviai turės įveikti 20-ies minučių kvalifikacijas. Lenktynių trukmė - 1 val., per kurią turi pravažiuoti abu lenktynininkai.

„Laukiu artėjančio sezono su nekantrumu ir džiaugiuosi pasirašęs naują sutartį su Engstler komanda. Tai garsi, daugelio čempionatų nugalėtoja ir dideles autosporto tradicijas turinti ekipa. Visada šalia galima sutikti autosporto legendas kaip Franzą Engstlerį ar kitus“, - mintimis dalijosi vilnietis.

Šį sezoną trasose bus galima išvysti ir garsių pavardžių, pavyzdžiui perspektyvųjį buvusio „Formulės-1“ prizininko Ralfo Schumacherio sūnų Davidą, vairuosiantį „Mercedes“ automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją