Antrąją-trečiąją vietas pasidalijo du Panevėžio rajono MKSC sportininkai Dainius Meilūnas ir Osvaldas Glebavičius, pelnę po 29 taškus.

Šios klasės kartų su pavarų dėžėmis antrojo etapo lenktynes Aukštadvaryje laimėjo „Autorojaus“ sportininkas Laurynas Fedotovas, pirmas kirtęs abiejų važiavimų finišo liniją ir pelnęs 50 taškų.

Jis aplenkė komandos draugą Matą Kiznį (40 taškų) ir trečioje vietoje likusį RKV sporto klubo atstovą Vitalijų Gudzenką, iškovusį 29 taškus.

Atkakli ir permaininga kova vyko ir „Honda“ bei „Raket mini“ klasėse.

Pastarojoje sėkmė lydėjo LMITKC (Lietuvos moksleivių informavimo ir techninės kūrybos centro) sportininką Simą Tankevičių, kuris pirmą važiavimą baigė antras, o antrąjį – pirmas ir surinko 45 taškus. Jo komandos draugas Tomas Aniūnas su 34 taškais liko antras, o ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio užkopė „MS Kart“ atstovas Lukas Stanevičius, iš Aukštadvario išsivežęs 30 taškų.

„Honda“ klasėje lydėjo LMITKC sportininką Rytį Reinį, pelniusį 36 taškus. Po 32 taškus surinko Kartingo sporto centro lenktynininkas Justas Misevičius ir LMITKC atstovas Maksimas Bykovas, o 30 taškų – pastarojo bendraklubis Edvardas Vyšniauskas.

Tarp komandų antrojo „Žiemos taurės“ etapo lenktynes laimėjo LMITKC, kurios lenktynininkai savo taupyklę Aukštadvaryje papildė dar 99 taškais.

Antroje vietoje liko „MS Kart“ (57 taškai), o trečioji pozicija pripažinta net dviems komandoms – „Juta Racing“ ir „Autorojus“, surinkusioms po 50 taškų.

Ryškėja lyderiai

Po antrojo „Žiemos taurės“ varžybų etapo jau pradeda aiškėti šių lenktynių lyderiai tiek asmeninėje, tiek komandų įskaitose.

„Honda“ klasėje pirmauja M. Bykovas, po dviejų etapų turintis 68 taškus. Trim taškais mažiau T. Bučelio sąskaitoje, o trečiąją vietą užimantis R. Reinys yra pelnęs 59 taškus.

„Raket mini“ klasėje su 80 taškų pirmauja L. Stanevičius, tačiau tik dviem taškais nuo lyderio atsilieka S. Tankevičius. T. Aniūnas su 67 taškais kol kas trečias.

125 ccm kartų su pavarų dėžėmis klasės lyderis V. Gudzenka iškovojo 69 taškus. Trim taškais nuo jo atsilieka RKV sportininkas Saulius Pocevičius, įtikinamai laimėjęs pirmojo etapo lenktynes Vilniuje ir nuvylęs savo gerbėjus Aukštadvaryje. Trečias – L. Fedotovas (61 taškas).

Nė vieno taško kol kas neprarado tik vienintelis I. Gelžinis, su 100 taškų įtikinamai pirmaujantis 125 ccm kartų be pavarų dėžių klasėje. Jis ryškia persvara lenkia LMITKC atstovą Antoną Abragimovičių (58 taškai) ir „MS Kart“ sportininką Paulių Paškevičių (56 taškai).

Po dviejų etapų komandų įskaitos lyderiais su 217 taškų tapo LMITKC. Antrąją vietą su 136 taškais užima „MS kart“, o trečiąją su 100 I. Gelžinio iškovotų taškų – „Juta Racing“.

Trečiojo etapo lenktynės vyks jau 2009 metais, sausio 10-ąją Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją