Jis užėmė ketvirtąją vietą ir savo taupyklę papildęs dar 13 įskaitinių taškų išsaugojo čempionato lyderio poziciją. Dabar N. Naujokaičio sąskaitoje – 138 taškai.

Čempionato baigmės tėkmę nelauktai sudrumstė praėjusių metų Europos čempionas vokietis Helmutas Wildas, kuris šiemet dalyvavo tik pirmojo etapo varžybose. Tačiau čempionas su “Volkswagen Polo” įrodė dar tebeturįs parako ir, kaip teigė klaipėdietis Paulius Pleskovas, kupinas šviežių jėgų ir azarto, laimėjo priešpaskutiniojo etapo lenktynes.

Antras finišavo rusas Aleksandras Kvašninas su "Renault Clio" ir savo kraitį papildė itin brangiais prieš pirmenybių pabaigą 17 taškų.

Trečias finišavo kitas Rusijos atstovas Sergejus Maročkinas su "Ford Focus".

Būtent H.Wildas antrajame kvalifikaciniame važiavime taranavo kaunietį Aurelijų Simašką, vairuojantį “Mitsubishi Lancer Evo VIII” automobilį, tačiau Europos kroso autoritetas teisėjų liko nenubaustas.

Dar labiau nepasisekė P. Pleskovui. Po kontakto pirmajame kvalifikaciniame važiavime trūko klaipėdiečio vairuojamo “Ford Puma” tepalo radiatorius, o šis gedimas išvedė iš rikiuotės ir automobilio variklį.

Tad P. Pleskovas nutarė sugrįžti į Lietuvą, kur keis variklį ir bandys skubiai parengti automobilį paskutiniojo etapo varžyboms. Sportininką ir jį aptarnaujančią komandą į neviltį stumia laiko stoka, nes čempionato paskutiniojo etapo varžybos jau šį savaitgalį vyks Prancūzijoje.

Tačiau P. Pleskovas viliasi suspėti pasirengti lenktynėms ir atsisveikindamas su sezonu dar tinktelėti durimis.

Po tokio priešpaskutiniojo etapo varžybų netikėto scenarijaus čempionato turnyrinėje lentelėje - dar didesnė painiava.

Nors N. Naujokaičiui su 138 taškais pavyko išsaugoti lyderio poziciją, tačiau jam jau ant kulnų mina A. Kvašninas, dabar nuo lietuvio atsiliekantis vos 4 taškais.

Italijoje nepelniusiam įskaitinių taškų A. Simaškai irgi pavyko išsaugoti trečiąją vairuotojų įskaitos vietą (116 taškų), tačiau į ją jau rimtai užsimojęs ir vengras Tomašas Karajus, nuo kauniečio dabar atsiliekantis tik 2 taškais.

Būtent vengras į penktąją poziciją iš ketvirtosios nustūmė P. Pleskovą, kurio sąskaitoje prieš lemiamo, paskutiniojo etapo varžybas - 108 taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją