Stebėjo tūkstančiai žiūrovų

Tris dienas trukęs drifto savaitgalis Alytuje prasidėjo dar penktadienį ir truko iki vėlyvo sekmadienio vakaro. Skaičiuojama, kad per tris dienas Alytaus Dainų slėnyje apsilankė daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų. Organizatoriai džiaugiasi, kad trijų dienų drifto maratonas praėjo puikiai – didžiulio žiūrovų dėmesio pritraukusios varžybose žiūrovai pamatė kelis šimtus važiavimų, o pilotai džiaugėsi geromis emocijomis.

Šeštadienį, liepos 1 d. pilotai varžėsi Lietuvos drifto STREET čempionato III etape, kur prie starto stojo net 67 šonaslydžio pilotai. Čia pavyko išvengti rimtų susidūrimų, o puikios oro sąlygos leido bolidų vairuotojams tiksliai atlikti slydimą trasoje. Pergalę čia šventė Andrius Juškevičius iš „Elephant Drift Team“ komandos. Antras Liko Aivaras Maciulevičius iš „IRT-OlyBet“ komandos, o trečias – Erikas Jurkus.

Tačiau didžiausi netikėtumai laukė sekmadienį, kai vyko Lietuvos drifto SEMI-PRO čempionato II etapas. Vis pasirodydavęs lietus apsunkino pilotams sąlygas, trasos danga nuolat keitėsi, todėl slysti taip, kaip suplanuota, pavyko ne visiems, o išvengti susidūrimų su blokais buvo neįmanoma.

Driftas Alytuje

Geriausias pilotas – vos trylikos

Didžiausiu netikėtumu trapo tai, kad geriausiais čia tapo patys jauniausi varžybų pilotai Pirmąją vietą iškovojo pats jauniausias varžybų dalyvis – trylikametis Gustas Valainis iš Klaipėdos, šiemet ne pirmose varžybose jau parodęs puikius rezultatus. Atstovaujantis „Aros Drift Team“ komandą, šis jaunuolis pasirodė geriausiai kvalifikacijoje, taip pat poriniuose važiavimuose ir tapo varžybų nugalėtoju. Tai dar tik antrasis jo sezonas, tačiau Klaipėdos Licėjuje besimokančiam jaunuoliui driftas jau tapo neatsiejama jo gyvenimo dalimi.

Dar tik būsimam aštuntokui šiame kelyje padeda ir tėvai. „Visą vasarą Gustas dirba sandėlyje valytoju, kad galėtų užsidirbti savo pirmam automobiliui. Mes, tėvai, taip pat prisidėjome, kad jis galėtų vairuoti 280 arklio galių BMW 328 bolidą, kuris pritaikytas Gustui, kad jis galėtų patogiai pasiekti pedalus ir vairą“, - sako Gusto tėtis Giedrius Valainis.

Antrasis geriausiai pasirodęs buvo septyniolikmetis Laurynas Jurčiukonis iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, atstovavęs „Side To Side“ komandą. Trečiasis galutinių rezultatų lentelėje liko „Ultraride“ komandos pilotas Vykintas Punys iš visų 48 etape dalyvavusių pilotų.

Varžybų organizatoriai džiaugiasi, kad tris dienas trukęs drifto savaitgalis Alytuje buvo sėkmingas, o Alytaus miesto savivaldybės dėka, renginį visi žiūrovai galėjo pamatyti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją