Kad planas rimtas patvirtina tai, jog ekipažas jau sumokėjo pirmuosius startinius mokesčius bei subūrė komandą.

Patyręs lenktynininkas G. Petrus sėdės už „Toyota Hilux Overdrive” vairo, T. Jančys imsis šturmano pareigų. Palaikymo sunkvežimyje keliaus du mechanikai.

Šiemet tiek G. Petrus, tiek motociklininkas T. Jančys dalyvavo „Africa Eco Race“, kur ir susipažino. T. Jančys neslėpė plano nuo motociklo pereiti prie visureigių – taip gimė planas startuoti Dakaro ralyje, kuris kitąmet iš Pietų Amerikos persikelia arčiau Afrikos – į Saudo Arabiją.

„Gintui tai buvo jau šeštos „Eco Race“ lenktynės, jis jau senbuvis šiame sporte. Sutapimas, kad Dakaras į Arabiją persikėlė ir atsirado intriga – man tai visiškai naujas iššūkis, o Gintas į Dakarą grįžta po ilgos pertraukos. Taip viskas susidėliojo“, – kalbėjo motociklininkas.

Ekipažas jau startavo lenktynėse Lenkijoje. Tiesa, ralis baigėsi anksčiau dėl automobilių gedimų. Dabar komanda ruošiasi keliauti į lenktynės Bulgarijoje.

„Balkanų ralis mums bus kaip testai – pasitikrinsime vienas kitą, kaip vienas kitam tinkam. Šiandien galime drąsiai pasakyti, kad esame sudėlioję komandą ir užsiregistravę į Dakarą. Bulgarijoje bus apsitrynimas, nes dalyvaus beveik visa mūsų komanda. Dalyvavimą Dakare jau esame aptvirtinę ir atgal kelio jau nebėra“, – DELFI teigė T. Jančys.

Įdomu, kad kai kitos lietuviškos Dakaro komandos organizuoja pristatymo renginius, šis ekipažas to daryti neketina.

„Tiesą pasakius, mes apie tai ne nepagalvojome. Mes važiuojame be rėmėjų, todėl tai mums neaktualu. Mūsų tikslai kiti. Mūsų tikslas važiuoti kiek įmanoma greitai, bet nesiekiant kažkokių ypatingų pozicijų. Norime važiuoti sveikai greitai ir saugoti automobilį. Mes negalime sau leisti tiek atsarginių dalių ar mechanikų, kiek komercinės komandos“, – teigė T. Jančys.

Kitų metų Dakare startuos Benedikto Vanago ekipažas, Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu bei Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. Apie planus dalyvauti Dakare paskelbė ir Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu, kurie įsigijo V. Žalos „Toyotą“.

Kitų metų Dakaras startuos sausio 5-ąją Jeddah mieste, o finišuos po 13 dienų Al Qiddiy mieste netoli šalies sostinės Rijado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)