Tapus Lietuvos ralio čempionu 24-erių metų D. Butvilo akys krypsta į Lenkiją. Jis ketina dalyvauti Lenkijos čempionate.

„Jeigu startuosiu Lenkijoje, planas lieka toks pat: stabiliai greitėjant priartėti prie lyderių, sukaupti naujos patirties ant asfalto“, – planus atskleidė D. Butvilas.

Pirmas lenktynininko startas numatytas šių metų gruodžio pradžioje Varšuvoje. D. Butvilas pripažįsta kad Lenkijoje nestartuos pirmu numeriu ir bent iš pradžių lyderio pozicijas reikės užleisti kažkam kitam.

„Lietuvos čempionas buvo ilgai siektas tikslas, bet ties tuo sustoti nenorėčiau. Toliau sieksiu išbandyti savo jėgas užsienyje, artimiausiu metu norėčiau startuoti Lenkijoje. Tai yra visai kita rinka, nauji iššūkiai. Jau seniai to laukiau“, – kalbėjo D. Butvilas. Jei ras rėmėjų, sportininkas galėtų startuoti visuose Lenkijos ralio etapuose.

D. Butvilas sakė kol kas nežinantis, ar kitąmet dalyvaus Lietuvos čempionate.

Buvo įkliuvęs už greičio viršijimą

D. Butvilas pasakojo, kad Lietuvoje savo favorito neturi. Jis jau daug metų žavisi Sebastieno Loebo pasiekimais, šis lenktynininkas visą laiką išliks D. Butvilo favoritu. WRC arenoje sportininkas dabar palaiko belgą Thierry Neuville, kurį vadina „jaunu ir talentingu pilotu“.

„Šeima visą gyvenimą buvo pagrindinė mano rėmėja visomis prasmėmis, ekipaže man labai svarbus santykis su šturmanu Renatu“, – į klausimą apie didžiausius rėmėjus atsakė D. Butvilas.

DELFI skaitytojus domino D. Butvilo mergina. „Ji mano svarbiausia gerbėja ir geriausia draugė“, – nedaugžodžiavo lenktynininkas.

„Ar tavo šturmanas Renatas yra vairavęs tavo sportinį automobilį. Jei taip, tai kaip jam sekėsi?“, – teiravosi DELFI skaitytojai.

„Ne, Renatas sportinio automobilio dar nevairavo, tą žadame padaryti sezono pabaigoje. Renatas sunkiai tilptų į mano vietą, todėl jam važiuoti nebūtų labai patogu. Bet tikroji priežastis ta, kad šturmano vietoje man pačiam važiuoti būtų tikrai baisu“, – juokėsi D. Butvilas.

Jis prisipažino kartą buvęs pričiuptas greičio matuoklių, kada greitį viršijo apie 40 km/val. Lenktynininkas teisinasi, kad tai vyko plačiame kelyje ir jis niekam nekėlė pavojaus.

D. Butvilas vairuoja „Mitsubishi Evo“. Jo nuomone, kasdienis automobilis gali būti paprastas, ekonomiškas nepretenzingas, kad ir „VW Golf“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)