Lietuvis beveik 3 minutes pralaimi ERC2 klasėje ir bendroje įskaitoje pirmaujančiam rusui Aleksejui Lukjanukui.

Vienintelis „Subaru“ automobilį šiame ralyje pilotuojantis lietuvis klaidų pirmąją rimtą lenktynių dieną nedarė, o automobilis veikė nepriekaištingai. Tačiau D. Butvilui tenka važiuoti trasomis vienam pirmųjų ir valyti optimalią trajektoriją kitiems lenktynininkams.

„Pirmoji diena mums buvo sėkminga. Naujasis šturmanas savo darbą atlieka puikiai, nors tai jam pirmasis kartas, kuomet mūsų sudarytą stenogramą skaito anglų kalba. Pirmąją ralio dieną šeštadienį klaidų nedarėme ir važiavome maksimaliai greitai kaip mums leido sąlygos. Visuose greičio ruožuose arba buvome vieni pirmųjų, arba teko važiuoti patiems pirmiems, todėl važiavome neturėdami gero sukibimo – valėme trajektoriją kitiems lenktynininkams. Tačiau tai mums jau pažįstama ir stabiliai kylame pozicijomis aukštyn, nors vietiniai estų lenktynininkai puikiai pažįstamose trasose važiuoja itin greitai“, – teigė greičiausias Lietuvos ralio lenktynininkas D. Butvilas.

Vieninteliam Lietuvai Europos ralio čempionate atstovaujančiam ralio lenktynininkui sekmadienį dar reiks įveikti 6 greičio ruožus, kurie nors ir bus trumpesni, tačiau lenktynininkas turės išlaikyti milžinišką koncentraciją.

„Sekmadienį taip pat startuosime priekyje ir stengsimės išlaikyti stabilų tempą. Mūsų tikslas šiame ralyje yra ne podiumo vieta, o maksimalus iškovotų taškų kiekis – stabilumas šiame sporte yra aukso vertės. O šiuo metu šiame ralyje visi mano klasės lenktynininkai, esantys priekyje, nesivaržo Europos ralio čempionato ERC2 įskaitoje – jie startuoja pavieniuose raliuose“, – mintimis dalijosi D. Butvilas.

Po dešimties „auto24 Rally Estonia“ ralio greičio ruožų pirmaujantis A. Lukjanuk, kuris vos 2,4 sekundės lenkia antroje vietoje važiuojantį lenką Kajetaną Kajetanowiczių ir 31,0 sekunde – trečiojoje pozicijoje esantį estą Rainerį Ausą.

Į ketvirtą vietą bendroje įskaitoje pakilo šio sezono Europos ralio čempionato lyderis bendroje įskaitoje airis Craigas Breenas, lyderiui pralaimintis 36,9 sekundės.

Rezultatai:

1. Aleksej Lukjanuk (Rusija), „Mitsubishi“ 1 val. 01 min. 07,7 sek.
2. Kajetan Kajetanowicz (Lenkija), „Ford“ atsilieka 2,4 sek.
3. Rainer Aus (Estija), „Mitsubishi“ 31,0
4. Craig Breen (Airija), „Peugeot“ 36,9
5. Egon Kaur (Estija), „Mitsubishi“ 37,0
6. Siim Plangi (Estija), „Mitsubishi“ 50,8
7. Timmu Korge (Estija), „Peugeot“ 58,0
8. Raul Jeets (Estija), „Ford“ 2:24,7
9. Dominykas Butvilas (Lietuva), „Subaru“ 2:58,2
10.Jaroslaw Koltun (Lenkija), „Ford“ 3:04,3

Lyderių rikiuotė ERC2 klasėje:

1. Aleksej Lukjanuk (Rusija), „Mitsubishi“ 1 val. 01 min. 07,7 sek.
2. Rainer Aus (Estija), „Mitsubishi“ atsilieka 31,0 sek.
3. Egon Kaur (Estija), „Mitsubishi“ 37,0
4. Siim Plangi (Estija), „Mitsubishi“ 50,8
5. Dominykas Butvilas, „Subaru“ 2:58,2

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją