Balsavimo apylinkėms atsidarius 7 val. iki 10 val. balsavo 2,78 proc. rinkėjų, o dar 4,1 proc. savo balsą atidavė išankstiniame balsavime.

„Tikimės, kad rinkėjų aktyvumas dieną padidės, oras Marijampolėje, kaip mus informavo, tikrai yra geras lankyti rinkimų apylinkes, tikimės, kad rinkėjai po bažnyčios plūstels į rinkimų apylinkes ir pareikš savo valią“, – per spaudos konferenciją sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Anot jos, kol kas VRK nėra gavusi pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus, tokių žinių neturi ir pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovai.

Balsavimas Marijampolėje rinkimų apylinkėse vyks iki 20 valandos. Balsavimo teisę šiuose rinkimuose turi 48 tūkst. 789 savivaldybės gyventojai.

Dėl Marijampolės mero posto rungiasi šeši partijų iškelti ir du savarankiški kandidatai: Gediminas Akelaitis (Centro partija), Karolis Dvylys (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Irena Lunskienė (Socialdemokratų partija), Dobilas Sinkevičius („Tvarka ir teisingumas“), savarankiškas kandidatas Gintaras Skamaročius, Saulius Skinkys (Liberalų sąjūdis), Kęstutis Traškevičius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), savarankiškai išsikėlęs Algis Žvaliauskas.

Nauji rinkimai Marijampolėje rengiami, nes kovą mirė savivaldybės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys.