Pavyzdžiui, retroseksualai išvaizdai skiria minimalų dėmesį ir dažnai užsiima grynai vyriškais užsiėmimais – pavyzdžiui, medžiokle ar šiurkščiais lauko žaidimais, rašo wisegeek.com. Kai kurie žmonės retroseksualus gali pavadinti tiesiog „vyriškais vyrais“, nurodant, kad jų elgesys yra tikrai vyriškas.

Šis terminas yra gan artimai susijęs su panašiu žodžiu metroseksualas, kuris, galima sakyti, yra visiška retroseksualo priešingybė. Metroseksualai asmeninės išvaizdos tobulinimui skiria begales laiko, energijos ir pinigų, jie didžiuojasi tuo, kad moka gražiai apsirengti.

Gana dažnai jie naudoja daug kosmetikos produktų odos, plaukų ir nagų priežiūrai ir atrodo gana moteriškai. Istoriniu atžvilgiu metroseksualai atsirado pirmieji – šią vyrų „rūšį“ tas pats Markas Simpsonas savo straipsnyje aprašė 2002 metais.

Atskirų retroseksualų asmeniniai įsitikinimai ir požiūriai gali būti labai skirtingi. Kai kurie žmonės mano, kad retroseksualų nenoras vaikytis madų yra lydimas nesidomėjimo socialinėmis tendencijomis apskritai – tai verčia manyti, kad retroseksualų požiūris į moteris, mažumas ir kitų seksualinių pažiūrų atstovus yra pasenęs.

Retroseksualas gali būti ir medkirtys, ir poetas – ir abiem atvejais jam per daug neskaudės galvos dėl kitų žmonių odos spalvos, lytinės orientacijos ar lyties.

Jei galima būtų pasakyti, kad retroseksualai turi tam tikrą bendrą išvaizdą, tai ji iš esmės būtų apibūdinama kaip šiurkšti. Džinsai, flaneliniai marškiniai ir kiti patogūs dalykai retroseksualo spintoje yra įprastas dalykas – daugiau dėmesio šie vyrai kreipia ne į stilių, o į patogumą.

Retroseksualumas apskritai yra labiau susijęs su požiūriu, o ne su stiliumi, nes daugelis šių vyrų įsitikinę, kad veiksmai ir įsitikinimai kalba garsiau nei apranga. Jiems priskiriamas aiškus garbės suvokimas ir savarankiškumas, o kai kurie jų pabrėžia poreikį medžioti, sodininkauti, taisyti tai, kas sugenda namie, krapštyti įvairiausius mechanizmus.

Skirtingai nuo metroseksualų požiūrio, kuriam būdingas privalomas siekiamo stiliaus puoselėjimas, retroseksualai išsiskiria visišku pastangų nebuvimu. Kai kurie žmonės gali manyti, kad retroseksualais ne tampama, o gimstama, nes retroseksualų požiūris – gyvenk ir netrukdyk kitiems ar panašiai – yra sunkiai įgyjamas dalykas.

Retroseksualo kodeksas:

Retroseksualas atidaro poniai duris. Net ir tokiai poniai, kuri ponia yra vien dėl to, jog priklauso moteriškai lyčiai, rašo radical-conservative.org.

Retroseksualas ne tik valgo raudoną mėsą – jis gali ją pats ir susimedžioti.

Retroseksualas nenaudoja daugiau odos ar plaukų priežiūros priemonių nei moteris. Moteriai reikalingi dalykai prekybos centruose išdėstyti keliose eilėse. Retroseksualui tereikia eilės galo, kuriame išstatyti skutimosi reikmenys.

Retroseksualas žino kaip kaklaraištį užsirišti Vindzoro mazgu – ir TIK Vindzoro mazgu, ir per vestuves mielai to pamoko mažus berniukus.

Retroseksualas tuti turėti bent vieną gerą randą, kuriuo galėtų pasigirti.

Retroseksualas žino, kaip naudotis pagrindinių įrankių rinkiniu. Jei negali įkalti vinies ar tiesiai išgręžti skylės, reikia slapčia treniruotis, kol išmoksi – arba iš tavęs bus teisėtai šaipomasi dėl to, kad nesi vyras.

Ašaros. Yra labai nedaug priežasčių, dėl kurių retroseksualus vyras galėtų verkti – ir nė viena iš jų nėra susijusi su TV reklamomis, filmais ar muilo operomis. Mylimos komandos pralaimėjimas kartais gali būti priežastis verkti, bet kur kas dažniau išsiliejama keikiantis ar svaidant nuotolinio valdymo pultelį.

Kai kurios priežastys, dėl kurių retroseksualas galėtų verkti, yra mylimo žmogaus mirtis, naminio gyvūnėlio mirtis (akvariuminės žuvelės šiuo atveju NĖRA naminiai gyvūnėliai), svarbios kūno dalies netekimas ar panašiai.

Retroseksualaus vyro mėgiamiausias vyras nėra „Tarnaitė Manhetene“ (nebent kalba eitų apie padūkusią prancūzę tarnaitę, gulinčią didžiulėje brendžio ar viskio vonioje) arba „Ya-Ya seserijos dieviškos paslaptys“. Priimtini pasirinkimai šiuo atveju yra filmai apie Purvinąjį Harį, Clinto Eastwoodo jaunystės filmai, „Purvinasis tuzinas“, „Krikštatėvio“ trilogija, „Kelio karys“, „Apokalipsė dabar“, „Kieti vyrukai“, „Rezervuaro šunys“, „Žmogus su randu“, „Kovos klubas“ ar panašiai.

Kai retroseksualas būna žmonių pilname autobuse ar traukinyje ir įlipa nėščia moteris (po velnių, bet kokia moteris), retroseksualas atsistoja ir pasiūlo atsisėsti tai moteriai, o tuomet apsižvalgo ir pasižiūri į kitus tariamus vyrus, kurie nepakėlė savo užpakalių nuo sėdynių, tokiu žvilgsniu, kuris aiškiai sako: „Liurbiai jūs“.

Retroseksualas žino, kaip galąsti savo peilius ir virtuvės įrankius.

Retroseksualus vyras gali vairuoti sningant (ir net per pūgą) nečiuožinėdamas po kelią ir važiodamas didesniu nei 30 km/h greičiu be jokio nerimo ir nebandydamas užsiimti paties kelio vidurio.

Retroseksualus vyras gali nukirsti medį taip, kad jis virstų ten, kur numatyta. Kad ir kur medis virstų, tai bus būtent ta vieta, kur jis ir turėjo virsti.

Retroseksualiam vyrui rašytinė sutartis nebūtina – pakanka reikalus sutvirtinti rankų paspaudimu. Jis visada laikysis savo žodžio net ir pasikeitus situacijai ar jei apgauna kitas žmogus.

Retroseksualiam vyrui nereikia ieškoti su kuo pradėti bylinėtis, jei jis pats padaro ką nors kvailo ir susižeidžia.

„Mes suprantame, kad kartais ką nors darant galime susižeisti ir tiesiog IŠGYVENAME“, - sako jie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją