Miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pareigas einanti Jūratė Girdvainienė pabrėžė, kad liepos septintajai vietų jau seniai nebėra. Nors skyriaus darbuotojų jėgos per dieną leidžia sutuokti iki dvidešimt jaunavedžių, liepos septintąją joms teks priimti daugiau porų.

Prašymai susituokti būtent tą dieną užplūdo dar prieš metus.

„Mes nesame numerologijos specialistai, bet gražūs skaičiai vilioja jaunavedžius“, – sakė specialistė.

Pastaruoju metu tokie pageidavimai, pasak J.Girdvainienės, aprimo, mat žmonės žino, kad dabar būtų itin sunku rasti laisvą vietą ir vestuvių puotai iškelti – dauguma pobūvių salių jau seniai rezervuotos.

Magiški skaičiai vilioja

Jau dabar, vedėjos teigimu, būtų protinga planuoti vestuves, jei jaunavedžiai nori tuoktis kitų metų rugpjūčio 8 dieną. Ši data numerologijoje taip pat svarbi ir pranašaują laimę.

Apskritai, pasak J.Girdvainienės, norint vestuves iškelti vasarą reikia apie tai galvoti bent jau prieš tris mėnesius. Šiuo metų laikų visuomet gerokai padaugėja užregistruojamų santuokų. Be septynetų sėkmės teks apsieiti rajono jaunavedžiams. Panevėžio rajono civilinės metrikacijos skyrius dirba kas antrą savaitgalį ir šią magišką datą teks praleisti.

Tačiau ir trokštančiųjų susituokti su skaičių palaima, pasak skyriaus vedėjos Palmyros Liolienės, daug neatsirado. Su tokiu prašymu kreipėsi tik dvi jaunavedžių poros. Jos liepos septintąją susituoks bažnyčioje ir per 10 dienų apie tai pranešus Civilinės metrikacijos skyriui, kad civilinės santuokos data būtų užregistruota tą pačią dieną.

Tačiau vedėja tikino, kad ir be magiškų aplinkybių rajono gyventojai šią vasarą itin sujudo tuoktis. Tokios antplūdžio, anot jos, ankstesniais metais nebuvo

Renkasi iškilmes

„Pavasarį turime prašymą susituokti tik gegužės 5 dieną. O vasarą mūsų laukia po septynias aštuonias santuokas per dieną – tai gana daug rajonui. Porų skaičiaus neribojame, aš visada sakau: tuokitės nors dieną ir naktį, svarbu kad tik būtų kuo daugiau naujų šeimų“, – ragino vedėja.

Ypač daug prašymų susituokti sulaukta iš užsieniečių. Pašnekovė pastebėjo, kad jaunavedžiai vis dažniau pradėjo rinktis iškilmingą ceremoniją.

Ketvirtadalis porų tuoktis ateina su paaugusiais vaikais.

„Gyventi nesusituokus jau tapo kaip ir nebemadinga. Vyriausybė tokių šeimų taip gausiai, kaip anksčiau, neberemia, o ir kalbant su pačiais žmonėmis darosi aišku, kad jiems toks šeimos statusas tampa nebepriimtinas“.