Klausimus stilistui siųskite mums el. paštu
stilius@delfi.lt


Geriausius klausimus jam perduosime, o atsakymų ieškokite kiekvieną pirmadienį skyrelyje "Stilius ir mada".

MOTERIMS:

Gal galėtumėte plačiau papasakoti apie manikiūro "protokolą" ir leistinus nukrypimus nuo principo "kuo natūraliau, tuo gražiau"?

K.: Nagus lakuokite viena spalva, nesvarbu, kokia ji būtų (šviesi ar tamsi). Be abejo, išimtis - prancūziškas manikiūras. Jis visais laikais buvo ir bus madingas.

O principas: „kuo natūraliau“ darbe reiškia: jokių akį rėžiančių spalvų, smailių priaugintų "vištos" nagų, grandinėlių, auskarų ir kitokių puošybos elementų, blizgių kristalų... Kad ir kaip dailininkė- manikiūrininkė ant jūsų nagų norėtų išpiešti kokį nors savo meno kūrinį, nepalūžkite!

Norėčiau visiškai atnaujinti garderobą rudeniui-žiemai dėl pakitusios figūros. Kokių daiktų pasiūlytumėte įsigyti, kad būtų praktiški ir būtų galima sugalvoti įvairių derinių?

K.: Štai keli daiktai: 1. puspaltis. Galėtų būti linksmos spalvos arba su ryškia detale; 2. klasikinių spalvų paltas, su dideliais atvartais ir susegamas natūralios odos plačiu diržu; 3. V formos iškirptės megztukai, dėvimi ant marškinių; 4. golfas, kurį galėtumėte nešioti po aksomo švarku arba šiltesnio audinio sarafanu; 5. natūralios vilnos sarafanas ir suknelė, geriausiai - paaukštintu liemeniu, juosiami diržu; 6. aksomo švarkas, tinkantis visomis progomis ir derinamas prie džinsų, klasikinių kelnių, sijono. Įsigykite ką nors iš kailio (tiktų net paprasčiausia sagė).

Patarčiau dar įsigyti ilgas odines pirštines, tinkančias prie beveik visų aukščiau išvardintų daiktų.

Nepamirškite batų ir rankinės. Rinkitės ilgaaulius lygiapadžius batus ir kuo didesnę natūralios odos rankinę.

Be abejo, būtų galima vardinti iki begalybės, tačiau čia paminėti, mano manymu, svarbiausi daiktai.

Ar tinka į darbą eiti apsiavus lakuotos odos batelius? Ar tokie bateliai tinka tik vakarui?

K.: Viskas priklauso nuo modelio. Jei tai lygiapadžiai (arba žemakulniai) klasikiniai lakinės odos batai be ypatingų puošmenų (grandinėlių, kaspinėlių, blizgių akučių ir t.t.), jais avėdama būsite tikra ofiso karalienė. Bet jei lakuoti bateliai itin aukštomis pakulnėmis, juos pataupykite vakarui.

Ar prie jojiko batų tiktų klostuotas sijonas? Ir apskritai, koks tiktų?

K.: Matau, puikiai žinote mados tendencijas. Prie jojiko batų klostuotas ar gofruotas sijonas atrodytų tiesiog super. Taip pat tiktų dabar itin madingos plonos vilnos suknelės-sarafanai iki kelių.

Kokių galvos apdangalų siūlytumėte įsigyti neaukšto ūgio 25-30 m. moteriškaitėms?

K.: Labai tiktų kibiras ant galvos... O jei rimtai, tai nematant žmogaus labai sunku patarti, kokią kepurę, skrybėlę ar beretę jam rinktis. Šiuo metu dizaineriai siūlo nešioti beretes, mažiukus „katiliukus“, o kai kurie – netgi skaras.

VYRAMS:

Kokias ryškesnės spalvos kelnes patartumėte derinti prie pilko, juodo ir rudo švarko?

K.: Prie rudo švarko tiktų kakavos ar samanų spalvos kelnės, prie pilko – mėlynos ar net geltonos – atrodysite išties ekstravagantiškai; o prie juodo švarko galite derinti bet kokios spalvos kelnes. Atminkite: dabar labai madingas langeliais margintas audinys.

Einant į kokį nors prašmatnesnį renginį, draugė ragina į kaklaraiščio mazgą įsegti blizgią sagę ar “deimantą”, esą taip prabangiau ir įdomiau atrodo. Kokia Jūsų nuomonė?

K.: Ką dar galiu pridurti? Turite ne tik gerą draugę, kuris jumis rūpinasi, bet ir puikaus skonio. Mylėkite, gerbkite ir klausykite jos visada.

Norėčiau linksmo megzto palto ar puspalčio, pavyzdžiui, kokį kadaise dėvėjo Davidas Beckhamas: surišamą ir su išsiuvinėtais briedžiais. Kokį modelį Jūs patartumėte rinktis?

K Storų siūlų megztiniai-paltai vyrams bus itin madingi žiemą. Žiūrėkite, kad būtų užsagstomas didelėmis sagomis ir surišamas diržu. O jei dar atsiras vienas kitas briedis, sutikinėsite Kalėdas ne tik šiltai, bet ir linksmai nusiteikęs.

Ar dar madingi švarkai su “kunigo” apykakle?

K.: Deja, tokie švarkai jau nebemadingi, tačiau negaliu sakyti, jog ir nestilingi. Dėvėkite juos ne ant marškinių, o tiesiog ant golfo. Tikrai gražiai atrodysite. O jei švarkas siūtas iš storos vilnos audinio, tada tik greičiau jį traukite iš spintos.

Kokius treningus patartumėte įsigyti? Gal ir šioje srityje yra kokių nors mados tendencijų?

K.: Naujausia treningų mados tendencija: siūti iš aksomo (tokio minkšto audinio su šiek tiek blizgesio), kuo platesnės kelnės ir vizualiai per didelis viršus. Atrodysite tikras stileiva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)