Nepamirškite, kaip sparčiai biure sklando gandai. Pasidalykite savo naujiena su bosu prieš tai, kai jis išgirs apie tai iš kieno nors kito. Tai nereiškia, kad prieš tai negalite niekam pasakoti: tiesiog būkite diskretiška. Jei nusprendėte pasitikėti kolege, pasakykite jai, kad ji vienintelė biure žino apie jūsų nėštumą. Tokiu būdu mažiau tikėtina, kad ji skubės visiems išnešioti naujieną prieš tai, kol ją paskelbsite jūs.

Jei manote, kad viršininkas reaguos neigiamai, geriau palaukite, kol praeis tas laikas, kada yra didžiausia persileidimo tikimybė. Tokiu būdų nesukelsite bereikalingų bangų biure tik tam, kad vėliau paaiškėtų, jog motinystės atostogų jums vis dėlto neprireiks. Žinoma, jei kenčiate nuo nuolatinio pykinimo rytais arba kitų su nėštumu susijusių komplikacijų, geriau pranešti anksčiau nei planavote, kad paaiškintumėte, kodėl vėliau ateinate į darbą kiekvieną rytą arba kodėl ėmėte taip dažnai lankytis pas gydytojus.

Jei artimoje ateityje tikėtinas paaukštinimas arba algos pakėlimas, geriau jo palaukti ir tik tada pranešti apie nėštumą. Jei rezultatai bus ne tokie, kokių tikėjotės, bent jau nereikės galvoti, kad tai susiję su nėščiųjų diskriminacija.

Suplanuokite savo pokalbį taip, kad jis sutaptų su dideliu pasiekimu darbe (tarkime, didžiulio projekto užbaigimu). Tokiu būdu savo viršininkui ne žodžiais, o darbais parodysite, kad esate tokia pat produktyvi ir atsidavusi darbui, kaip visada – o tai nuolatinė daugelio darbdavių baimė…

Nebijokite atidėti pokalbio, jei bosui bloga diena. Jei jo itin bloga nuotaika arba jis užsivertęs neatidėliotinais darbais, palaukite, kol situacija bus palankesnė.

Būkite pasirengusi reakcijai be didesnio entuziazmo. Nors jūsų viršininkas galbūt širdyje ir sveikina jus, vis dėlto jis susirūpinęs, kaip tai paveiks biuro darbą. Jei jūsų nėštumas yra pirmasis, su kuriuo jis susidūrė savo darbe, jis veikiausiai būgštaus.

Pasirenkite kalbėti apie darbo pobūdžio pakeitimą, jei tokio reikia. Jei dirbate pavojingoje aplinkoje – rentgeno laboratorijoje, cheminių medžiagų gamykloje – jūs turėsite pasiprašyti perkeliama į kitokį darbą nėštumo laikotarpiu.

Nežadėkite to, ko negalėsite padaryti – pavyzdžiui, kada planuojate išeiti gimdymo atostogų, kaip greitai grįžti į darbą. Paprasčiausiai sutikite aptarti šiuos planus vėliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją