Vis dėlto egzistuoja dalykinio aprangos stiliaus taisyklės – juk tai savotiška tarptautinė verslo etiketo kalba.

Verslo moters garderobe turi būti: klasikinis paltas, suknelė, švarkelis, sijonas, palaidinė, kelnės ir megztukas.

Kostiumas gali būti prigludęs, bet nevaržantis judesių. Švarką galima derinti ir su kelnėmis, ir su sijonu. Plačios kelnės (tiesaus kirpimo) tinka kone visoms moterims. Ypač, kaip rašo womenclub.ru, jei tos kelnės yra sodrios pilkos spalvos ir kurtos dizainerės Stellos McCartney. O siauros, pavyzdžiui, su paaukštinta talija (Marko Jacobso) grakštins figūrą, o taip pat tiks griežtam aprangos kodui.

Sijonas - tai švelnesnis, moteriškesnis variantas verslo moteriai. Galimi variantai: tiesūs, platėjantys, klasikiniai, su drapiruote. Kaip rekomenduojama style.com, sijonų ilgis - 2-3 cm virš arba žemiau kelių. Tiesa, sijonas gali būti su skeltuku, tačiau ne ilgesniu nei dešimt centimetrų.

Alternatyva sijonui ir palaidinei gali būti ir suknelė. Ji tinkama apranga biurui, bet atminkite: kuo oficialesnė aplinka, tuo labiau tikėtina, kad reikės spraustis į sijoną.

Šiuo metu populiarios ketvirtojo-šeštojo dešimtmečių kirpimo suknelės. Ilgis – šiek tiek virš kelių, pusiau prigludęs siluetas, sagos, detalės. Visa tai dalykiniame pasaulyje leidžiama, jei drabužis vienspalvis, teisingo silueto (pvz., Valentino ir Blumarine siūlomi modeliai).

Ar būtų žiema, ar vasara, nepamirškite pėdkelnių. Vasarą, kai labai karšta, jas galite iškeisti į kojines.

Palaidinė gali būti arba spalvota, arba vienspalvė - ypatingų reikalavimų jai nekeliama, išskyrus rankovių ilgį. Gero skonio ir elegancijos darbe kodeksas skelbia: rankovės - arba iki alkūnės, arba iki riešų, ir jokių perregimų audinių. Prie palaidinės galite derinti šalikėlį, skarelę ar kuklų papuošalą. Dekoratyvinės, tokios pat spalvos kaip švarkas, sagos, nedidelės sagės dalykinei uniformai taip pat suteiktų "šviežumo".

"Vyriško" kirpimo švarkas – dabartinio sezono dalykinio kostiumo pagrindas. Jis tinka dalykiniam etiketui ir tuo pat metu atrodo labai jausmingai, kaip, pavyzdžiui, tamsiai mėlynas (Bottega Veneta) ar pilkas (Filipe Fisca) švarkas – moteriškumo ir griežtumo harmonija.

Dabar madingi prigludę, patrumpinti švarkų modeliai su pabrėžta žema pečių linija, prigludę siluetai, aukštas užsegimas, plati apykaklė arba modeliai be apykaklės. Beje, šiemet daug dizainerių siūlo švarkus be apykaklių: Yves Saint Laurent, Missoni, Gucci. Rankovės – tradicinio arba trijų ketvirčių ilgio.

Dalykinėje aprangoje negali būti jokių ryškių, dramatiškų spalvų, tik ramūs, aristokratiški tonai, kurie verslo partnerių akyse pavers jus brandesne ir autoritetingesne. Daugiausia tai tamsių, gilių tonų drabužiai, šį sezoną labai populiari pilka, tamsiai žalia, raudono vyno.

Beje, juoda spalva apgaulinga – jūsų partneriams ji gali sukelti norą priešintis, o tai dalykiniams pokalbiams tikrai ne į naudą. Verčiau rinkitės tamsiai rudos, smėlio ar kakavos atspalvio drabužius.

Avalynė turėtų būti iš natūralios odos, uždara nosele. Pakulnė aukšta ir tvirta – taip jausitės labiau užtikrinta ir tvirčiau stovėsite ant kojų.

Verslo pasaulyje priimti „teisingi“ dalykinio kostiumo prekės ženklai. Paprastai tai Chanel, Armani, MaxMara, Trussardi, Betty Barclay. Tačiau etiketės juk niekas nemato, todėl verčiau galvokite savo galva - rinkitės tokius drabužius, kurie mielesni jūsų širdžiai. Ar tai būtų Chanel, ar išradingos draugės siuvėjos kūrinys.

Siūlome žvilgtelėti į Guy Laroche kolekciją: jei sijonus šiek tiek prailgintumėte, nuo švarkų nuimtumėte sparnelius ir antpečius, kai kurie modeliai puikiai papildytų dalykinį garderobą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją