Prabangiu kadilaku į bažnyčią atvykę 83 metų J.Kazickas ir pora metų jaunesnė jo žmona buvo tokie pat rimti ir susikaupę kaip ir prieš šešis dešimtmečius.

A. ir J.Kazickų porą į remontuojamą Šv.Mikalojaus bažnyčią atlydėjo jų vaikai - Jūratė, Juozas, Mykolas ir Jonas su šeimomis bei būrys iš trijų pasaulio žemynų susirinkusių jiems artimų žmonių.

Deimantinę garsiausios Amerikos lietuvių poros santuokos sukaktį palaimino ir mišias aukojo išeivijos lietuvių vyskupas Paulius Baltakis.

Po mišių P.Baltakis perskaitė kardinolo Audrio Juozo Bačkio sveikinimus ir specialų popiežiaus Jono Pauliaus II palaiminimą.

Pasibaigus ceremonijai, iš bažnyčios visi patraukė į Vilniaus senamiestyje esantį "Stiklių bočių" restoraną. Čia vienas turtingiausių išeivijos lietuvių surengė puotą daugiau nei 300 svečių.

Į šeimos šventę A. ir J.Kazickai sukvietė žmones iš JAV, Europos ir Australijos.

Tarp jų - JAV koncerno "Williams International" prezidentas Randy Barnardas, vienas didžiausių korporacijos "Johnson & Johnson" akcininkų Jamesas L.Johnsonas, "Lietuvos telekomo" vadovas Tapio Paarma, diplomatai, keli Seimo nariai, ministrai, verslininkai, menininkai.

Pasveikinti sutuoktinių atvyko ekspremjerai Kazimiera Prunskienė, Gediminas Vagnorius, Adolfas Šleževičius, Mindaugas Stankevičius, Andrius Kubilius ir dabartinis Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas.

Pokylio svečiai iš Amerikos juokavo, jog šį kartą po vienu restorano stogu susitiko 10 milijardų JAV dolerių vertės svečiai - maždaug tokia suma išeitų sudėjus čia susirinkusių žmonių valdomą kapitalą.

J.Kazickas rėmė atsikuriančios Lietuvos pastangas ieškoti politinės ir ekonominės paramos JAV.

Savo įtakos ir ryšių dėka jis į Lietuvą atvedė JAV korporacijas "Philip Morris", "Coca-Cola", "Motorola", įkūrė mobiliojo telefono ryšio bendrovę "Omnitel".

Pokylis "Stiklių bočiuose" turėjo prasidėti 18 valandą, tačiau patys jo kaltininkai čia pasirodė 40 minučių vėliau - prie bažnyčios juos sulaikė sveikinimų lavina.

Per tą laiką A.Kazickienė spėjo persirengti ir pasidabinti papuošalais iš perlų, smaragdų ir briliantų.

J.Kazickas daugumą svečių iš anksto buvo įspėjęs, kad šie nesivargintų ieškodami brangių dovanų: "Pasiūliau geriau paaukoti pinigų Šv.Mikalojaus bažnyčiai, kad ji būtų greičiau suremontuota".

Tačiau visi santuokos šešiasdešimtmetį švenčiančią porą stengėsi pradžiuginti kokia nors dovana.

A.ir J.Kazickus maloniai nustebino viena jų vaikų parengtų staigmenų - vyriausiosios dukters Jūratės sumontuotas filmas apie jų gyvenimą.

Prie A. ir J.Kazickų stalo sėdėjo Prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma, premjeras A.Brazauskas su dukterimi Laima Mertiniene, rašytoja Alė Rūta, vyskupas P.Baltakis ir Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Christopheris Robbinsas su žmona Brigitte.

A.Adamkienė pasveikino A. ir J.Kazickus savo ir vakar su vizitu į Švediją išvykusio šalies vadovo V.Adamkaus vardu.

Sukaktuvininkus sveikino kon-servatorių ir socialdemokratų lyderiai. Ir Vytautas Landsbergis, ir A.Brazauskas gyrė J.Kazicką už nuopelnus Lietuvai.