„Konstatavome, kad jis grubiai pažeidė partijos įstatus ir padarė žalą. Ponas A. Skikas yra pašalintas iš mūsų partijos gretų, dar daugiau, konstatavome, jog nurodymai nebuvo duoti jokioje formoje ir apskritai jie nebuvo kam nors duoti. Nuo tų pareiškimų, kuriuos ponas A. Skikas padarė savo gynyboje kaip asmuo, partija griežtai atsiriboja“, - po valdybos posėdžio sakė liberalcentristų lyderis Gintautas Babravičius.

A. Skikas per advokatą anksčiau jau buvo sustabdęs savo narystę partijoje, o LiCS Šilutės skyrius atstatydino politiką iš skyriaus vicepirmininko pareigų.

DELFI primena, kad tuometinis sveikatos apsaugos viceministras A. Skikas buvo sulaikytas sausio 21 d. Ikiteisminis tyrimas pradėtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams gavus duomenų, kad A. Skikas iš Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Vytenio Kalibato reikalavo ir priėmė neteisėtą 20 000 litų atlygį.

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas A. Skiką pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir skyrė jam piniginę baudą bei 2 metų laisvės atėmimo bausmę ją atidedant 2 metams.